Από το εργαστήριο στην παραγωγή με την υποστήριξη του ΕΚΤ και του Enterprise Europe Network

Η ερευνητική ομάδα του Κωνσταντίνου Δημόπουλου έλαβε ολοκληρωμένες υπηρεσίες μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησε επιτυχώς τη βάση του Δικτύου για να υπογράψει συμφωνία με γαλλική εταιρεία.
19/07/2022

Τον Μάρτιο του 2021 η ερευνητική ομάδα του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δημόπουλου από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών απευθύνθηκε στη Μονάδα Καινοτομίας και Δικτύωσης του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού περιεχομένου (ΕΚΤ).

Μετά από μακροχρόνια έρευνα στους χημικούς μηχανισμούς που ενεργοποιούνται από τη μεσογειακή διατροφή, ο Κ. Δημόπουλος και η ομάδα του είχαν φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα: ένα καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής με ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιθρομβωτική δράση.

Μετά από στοχευμένες συναντήσεις με τον σύμβουλο καινοτομίας του ΕΚΤ και του Enterprise Europe Network Hellas Γιώργο Μέγα, διευκρινίστηκαν οι συγκεκριμένες ανάγκες της ομάδας και ήταν ορατή η δυνατότητα παρασκευής του προϊόντος μέσω εμπορικής συμφωνίας με κάποια βιομηχανική εταιρεία.

Σε αυτό ακριβώς μπορούσε να βοηθήσει το Enterprise Europe Network.

Ταυτόχρονα, αναδείχθηκε η ανάγκη κοστολόγησης της ιδέας/πατέντας και την εργασία ανέλαβε σύμβουλος του EIT Health με ειδίκευση στον τομέα της Βιοτεχνολογίας.

Στη συνέχεια, συντάχθηκε το προφίλ για την αναζήτηση εμπορικής συνεργασίας και αναρτήθηκε στην πλατφόρμα του Enterprise Europe Network. Τέσσερις εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον και ξεκίνησαν οι διερευνητικές συζητήσεις.

Τον Δεκέμβριο του 2021, μετά από οκτώ μήνες εντατικών προσπαθειών και στενής συνεργασίας μεταξύ του συμβούλου του ΕΚΤ και της ερευνητικής ομάδας, υπογράφηκε συμφωνία με γαλλική εταιρεία η οποία πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή του προϊόντος.

Οι σύμβουλοι μεταφοράς τεχνολογίας του ΕΚΤ και του Enterprise Europe Network Hellas είναι εδώ για να ανοίξουν δρόμους και για άλλες καινοτόμες ερευνητικές ομάδες.

 

Δείτε την ιστορία της ερευνητικής ομάδας του Καθηγητή Κ. Δημόπουλου σε animation

 

Λέξεις Κλειδιά: 
 

Τελευταία νέα