Νέα

DEFEA 2023: Επιχειρηματικές ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες σε Άμυνα - Ασφάλεια

05/05/2023

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστής του Eλληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network διοργανώνει εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (matchmaking event) στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης άμυνας και ασφάλειας DEFEA – Defence Exhibition Athens.

Εκδήλωση ΕΒΕΑ, ΣΕΒ και ΣΕΒΕ για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Ρουμανία

04/05/2023

Η ενέργεια, τα αγροδιατροφικά προϊόντα, η τεχνολογία, οι κατασκευές και ο τουρισμός αναδείχθηκαν ως κλάδοι με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης των διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Doing Business with Romania», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 στο ΕΒΕΑ.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας για τις ευκαιρίες δραστηριοποίησης που παρουσιάζει η ρουμανική αγορά.

Ολοκληρώθηκε η 3η συνάντηση του Enterprise Europe Network Hellas 2022-2025

10/04/2023

Περισσότερα από 50 στελέχη των οργανισμών μελών του Enterprise Europe Network Hellas βρέθηκαν στην Αθήνα για την τρίτη συνάντηση της κοινοπραξίας για την περίοδο 2022-2025, που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Απριλίου 2023 σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επιτελικό ρόλο στην ανάπτυξη του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο.

Enterprise Europe Network: 15 χρόνια δίπλα στις μικρές επιχειρήσεις με διεθνείς φιλοδοξίες

23/03/2023

Ποιους έχει βοηθήσει το Δίκτυο;

Δραστήριοι στις τοπικές επιχειρηματικές κοινότητες, δικτυωμένοι σε όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι από 450 οργανισμοί - μέλη του Δικτύου βρίσκονται στην ιδανική θέση για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις σε πολλούς κλάδους σε κάθε γωνιά της ΕΕ.

Pepper Vally: Υφαίνοντας το μέλλον της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας

14/03/2023

H Pepper Vally® ιδρύθηκε το 2011 από την Αλίκη Γκορίτσα και τον Σπύρο Φράγκο, δύο νέους μηχανικούς κλωστοϋφαντουργίας με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η επιχείρηση παράγει κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα με καθετοποιημένη παραγωγή, φυσικές πρώτες ύλες, δικό τους σχεδιασμό και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

Τεχνογνωσία από Γαλλία και Γερμανία για καλύτερα πρωτόκολλα επισκευής αυτοκινήτων

07/03/2023

Το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις επισκευές αυτοκινήτων μετά από εκθέσεις εμπειρογνωμοσύνης για τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα είναι αρκετά πολύπλοκο και συγκεχυμένο, ιδίως όσον αφορά τον τρόπο που οι επισκευαστές αμαξωμάτων συνεργάζονται με ειδικούς, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και πληρώνονται.

ΣΒΕ: Ευρωπαϊκό σεμινάριο με θέμα «Ανθεκτικότητα του Δικτύου Enterprise Europe Network στις μελλοντικές προκλήσεις»

06/02/2023

Στις 1 και 2 Φεβρουαρίου 2023, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), διοργάνωσε, στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη, με ιδιαίτερη επιτυχία σεμινάριο με τίτλο “Ανθεκτικότητα του Δικτύου Enterprise Europe Network στις μελλοντικές προκλήσεις”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συζητήθηκαν οι υπηρεσίες που παρέχει το Δίκτυο στις επιχειρήσεις και πώς μπορούν να προσαρμοστούν στις τρέχουσες ή μελλοντικές κρίσεις.

Proud Farm Group of Farmers: Μια ιστορία επιτυχίας για ένα βιώσιμο μέλλον στην κτηνοτροφία και η συνεργασία με το Enterprise Europe Network / ΑΝΚΟ

08/12/2022

Το 2018 μια ομάδα νέων παραγωγών από τη Δυτική Μακεδονία ιδρύουν την Proud Farm Group of Farmers οραματιζόμενοι ένα βιώσιμο μέλλον για την ελληνική αιγοπροβατοτροφία. Με έδρα την Κοζάνη και εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες και εναλλακτικά μοντέλα εκτροφής εστιάζουν στην προσέλκυση και στήριξη νέων ανθρώπων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό κλάδο. 

Εκδήλωση Δικτύωσης στον τομέα των Ψηφιακών Τεχνολογιών στον Ορίζοντα Ευρώπη

05/12/2022

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επαγγελματικών και ερευνητικών συνεργασιών στον τομέα των Ψηφιακών Τεχνολογιών θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί στη διεθνή εκδήλωση συναντήσεων “Horizon Europe Digital - Face2Face Brokerage”.

GREENET: Εκδήλωση Δικτύωσης για τη θεματική περιοχή «Κλίμα, Ενέργεια και Κινητικότητα» του Ορίζοντα Ευρώπη

01/12/2022

Ευκαιρίες δικτύωσης για όσους ενδιαφέρονται να αναζητήσουν συνεργάτες για την υποβολή προτάσεων στις νέες προκηρύξεις της θεματικής περιοχής «Κλίμα, Ενέργεια και Κινητικότητα» (Cluster 5 “Climate, Energy and Mobility”) του Ορίζοντα Ευρώπη θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί στη διεθνή εκδήλωση B2B συναντήσεων “Horizon Europe - Cluster 5 calls 2023 - Virtual Brokerage Event”, που π