Νέα

EU Industry Days 2023

31/05/2023

ΕΒΕΑ: Ημέρα πληροφόρησης των επιχειρηματιών για Τουρκία, Αίγυπτο και Ισραήλ

29/05/2023

Το Υπουργείο Εξωτερικών, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Enterprise Europe Network (EEN-Hellas 2025), στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας και με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, διοργανώνουν «Ημέρα Πληροφόρησης για Τουρκία, Αίγυπτο και Ισραήλ».

Εκπαιδευτικά προγράμματα για την τεχνητή νοημοσύνη με υποτροφία από το EIT Health

17/05/2023

To EIT Health ξεκινάει και φέτος το πρόγραμμα HelloAI RIS με στόχο να εκπαιδεύσει φοιτητές, νέους ερευνητές και επαγγελματίες αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις από τον τομέα της υγείας, στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, και να τους προετοιμάσει για τις προκλήσεις της νέας εποχής.

Δίκτυο ΠΡΑΞΗ: Δυναμική παρουσία στην DEFEA 2023

16/05/2023

Tο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ έδωσε δυναμικό «παρών» στην Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA – Defence Exhibition Athens, που πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Μαΐου 2023,   επιδεικνύοντας πολυσχιδή και ιδιαίτερα επιτυχή δραστηριότητα. 

4 επιχειρήσεις σε επιχειρηματική αποστολή που οργάνωσε το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στη Βόννη

15/05/2023

Στο πλαίσιο του Enterprise Europe Network και σε συνέχεια μιας πρώτης γνωριμίας που προηγήθηκε μεταξύ της Ενιαίας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μοτοσυκλετών Μηχανημάτων (EOBEAMM), μέλους της ΓΣΕΒΕΕ, και της Γερμανικής Ένωσης Εμπόρων και Επισκευαστών Αυτοκινήτων (ZDK) μέσω τηλεδιάσκεψης, 4 επιχειρήσεις - μέλη της ΕΟΒΕΑΜΜ, μετείχαν σε επιχειρηματική αποστολή με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας,  που πραγματοποιήθηκε στην Βόννη την 25η & 26η Απριλίου του 2023.

DEFEA 2023: Επιχειρηματικές ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες σε Άμυνα - Ασφάλεια

05/05/2023

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστής του Eλληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network διοργανώνει εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (matchmaking event) στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης άμυνας και ασφάλειας DEFEA – Defence Exhibition Athens.

Εκδήλωση ΕΒΕΑ, ΣΕΒ και ΣΕΒΕ για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Ρουμανία

04/05/2023

Η ενέργεια, τα αγροδιατροφικά προϊόντα, η τεχνολογία, οι κατασκευές και ο τουρισμός αναδείχθηκαν ως κλάδοι με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης των διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Doing Business with Romania», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 στο ΕΒΕΑ.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας για τις ευκαιρίες δραστηριοποίησης που παρουσιάζει η ρουμανική αγορά.

Ολοκληρώθηκε η 3η συνάντηση του Enterprise Europe Network Hellas 2022-2025

10/04/2023

Περισσότερα από 50 στελέχη των οργανισμών μελών του Enterprise Europe Network Hellas βρέθηκαν στην Αθήνα για την τρίτη συνάντηση της κοινοπραξίας για την περίοδο 2022-2025, που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Απριλίου 2023 σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επιτελικό ρόλο στην ανάπτυξη του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο.

Enterprise Europe Network: 15 χρόνια δίπλα στις μικρές επιχειρήσεις με διεθνείς φιλοδοξίες

23/03/2023

Ποιους έχει βοηθήσει το Δίκτυο;

Δραστήριοι στις τοπικές επιχειρηματικές κοινότητες, δικτυωμένοι σε όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι από 450 οργανισμοί - μέλη του Δικτύου βρίσκονται στην ιδανική θέση για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις σε πολλούς κλάδους σε κάθε γωνιά της ΕΕ.

Pepper Vally: Υφαίνοντας το μέλλον της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας

14/03/2023

H Pepper Vally® ιδρύθηκε το 2011 από την Αλίκη Γκορίτσα και τον Σπύρο Φράγκο, δύο νέους μηχανικούς κλωστοϋφαντουργίας με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η επιχείρηση παράγει κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα με καθετοποιημένη παραγωγή, φυσικές πρώτες ύλες, δικό τους σχεδιασμό και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.