Ξεκίνησε η Startup Greece Week, η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος στις ελληνικές περιφέρειες. 100 ομιλητές, 10 πόλεις, 20 workshops, μέχρι τις 10 Μαΐου!
06/05/2020

H Startup Greece Week, η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, πραγματοποιείται online από 4 έως 10 Μαΐου 2020, με στόχο την προώθηση του καινοτόμου νεανικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα. Online workshops, ανοιχτές συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές, networking, ένας διαγωνισμός για startups και πολλές άλλες δράσεις είναι σε εξέλιξη διαδικτυακά όλη την εβδομάδα.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες online πρωτοβουλίες παγκοσμίως τόσο σε διάρκεια όσο και σε ομιλητές, η οποία διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας), και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οργάνωση και η παραγωγή του εγχειρήματος γίνεται από 30 και πλέον εθελοντές με μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη. 

Η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας απευθύνεται, ενδεικτικά, σε: επιχειρηματίες, καθηγητές, ξενοδόχους, φοιτητές, νέους επιστήμονες, εκπροσώπους οργανισμών ή επιχειρήσεων, ανέργους, κοινωνικές επιχειρήσεις, παραγωγούς, πολιτιστικές επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, τοπικές ομάδες, επιχειρήσεις, συμβούλους επιχειρήσεων, οικονομολόγους και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Οι πόλεις που συμμετέχουν στην διοργάνωση είναι: Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Τρίπολη, Ρόδος, Ξάνθη, Γιάννενα, Ιωάννινα, Πάτρα.

Οι επιβεβαιωμένες θεματικές ενότητες είναι οι: Fail FAST, Biotech / HealthTech, Logistics / On Demand Delivery, Greentech / Energy, Fintech. 

Κάθε θεματική ενότητα περιλαμβάνει συζητήσεις και webinars, όπως η συζήτηση στο πλαίσιο της θεματικής Biotech: Industry Specific Session με θέμα “Biotech - Healthtech”, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 7/5 και ώρα 21:00 με τους εξής ομιλητές.

- Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής - Ερευνητής Ιατρική Σχολή Παν/μιου Κρήτης, ΙΜΒΒ-ΙΤΕ.

- Αθηνά Οικονομίδου, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

- Λεωνίδας Αλεξόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ, Συνιδρυτής Protavio.

Το session θα συντονίζει η Λίνα Νικολοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος MINDVIEW Strategy & Research & eHealthForum.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβετε το Private Link από όπου θα γίνει το Live Streaming των sessions είναι η εγγραφή με δωρεάν εισιτήριο εδώ.

Στο πλαίσιο της Startup Greece Week πραγματοποιείται και διαγωνισμός. Οι startups που θα συμμετάσχουν σε αυτόν θα έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν βραβεία αξίας 10.000 ευρώ ανεβάζοντας στην πλατφόρμα του SGW ένα video 60 δευτερολέπτων. Δείτε τα βραβεία για τις startups εδώ .

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα ως θεσμικός φορέας και συντονιστής του EIT Health και του Enterprise Europe Network - Hellas, καθώς και ως o ελληνικός εταίρος του Startup Europe for Growth μέσα από το έργο STARTUP3.

Πηγή: 
Startup Greece Week
 

Τελευταία νέα