Πρόγραμμα ενίσχυσης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Το Women Entrepreneurship Bootcamp του EIT Health προσφέρει εντατική εκπαίδευση, συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες και ευκαιρίες δικτύωσης με επενδυτές.
11/02/2021

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν από γυναίκες αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος της επιχειρηματικότητας. To πρόγραμμα Women Entrepreneurship Bootcamp δημιουργήθηκε από το ΕIT Health, με σκοπό να βοηθήσει νεοσύστατες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τη συμπεριληπτικότητα στην ηγετική τους ομάδα και να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στα πρώτα επιχειρηματικά τους βήματα και στην προσέλκυση επενδυτών.

Το Women Entrepreneurship Bootcamp είναι ένα πρόγραμμα διάρκειας επτά εβδομάδων, το οποίο προσφέρει εντατική εκπαίδευση, συμβουλευτικές υπηρεσίες και ευκαιρίες δικτύωσης. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε δύο παρουσιάσεις και να έρθουν σε απευθείας επαφή με επενδυτές.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Νεοσύστατες επιχειρήσεις με γυναίκες ιδρύτριες ή συνιδρύτριες, δηλαδή γυναίκα σε θέση Διευθύνουσας Συμβούλου (CEO) ή Διευθύνουσας Λειτουργιών (COO) ή Οικονομικής Διευθύντριας (CFO). Νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν άντρες συνιδρυτές μπορούν επίσης να συμμετέχουν.
  • Eπιχειρήσεις υψηλής ανάπτυξης από τον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας, που ήδη έχουν έσοδα από τις δραστηριότητές τους.
  • Επιχειρήσεις που αναζητούν κεφάλαιο ανάπτυξης από 500.000€ ως 5.000.000€.
  • Επιχειρήσεις που η έδρα τους είναι σε χώρα του Προγράμματος Horizon Europe.

Οι αιτήσεις εξετάζονται από εξωτερικούς αξιολογητές με βάση την επενδυτική ετοιμότητα, τη θέση στην αγορά, τις προοπτικές επιχειρηματικής ανάπτυξης, τις δυνατότητες και τη συμπεριληπτικότητα της ηγετικής ομάδας.

Όσες επιχειρήσεις επιλεγούν, θα πάρουν μέρος σε συνεντεύξεις. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις πόλεις Γκόλγουεϊ (Ιρλανδία), Κοΐμπρα (Πορτογαλία), Βαρκελώνη (Ισπανία) και Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο) από τις 10 Μαΐου μέχρι τις 24 Ιουνίου 2021 (με πιθανότητα απόκλιση μιας εβδομάδας).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο του έργουΑιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021.

Το EIT Health θα διοργανώσει 2 webinars, με θέμα την περαιτέρω ενημέρωση και τις αιτήσεις στο πρόγραμμα Women Entrepreneurship Bootcamp, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά.

  • Webinar 16 Φεβρουαρίου 12.45 μ.μ. ώρα Ελλάδος
  • Webinar 2 Μαρτίου 12.45 μ.μ. ώρα Ελλάδος

Δηλώστε συμμετοχή στα webinars εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), κόμβο του EIT Health για την Ελλάδα, και να επικοινωνείτε με τον συντονιστή του κόμβου Γιώργο Μέγα στην ηλεκτρονική διεύθυνση megas@ekt.gr.

Το EIT Health είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την καινοτομία στο τομέα της υγείας. Με περισσότερους από 150 εταίρους, το EIT Health είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας. Με προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ, το EIT Health αναβαθμίζει τις δεξιότητες των επαγγελματιών του τομέα υγείας σε όλη την Ευρώπη, επενδύοντας στα καλύτερα ταλέντα της, διευκολύνοντας την παραγωγή καινοτόμων ιατρικών προϊόντων εντός της ΕΕ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες στην υγεία και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας & Τεχνολογίας (European Institute of Innovation and Technology, EIT).

Πηγή: 
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, EIT Health
 

Τελευταία νέα