Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ετήσιο Συνέδριο του Enterprise Europe Network

183 ομιλητές σε 27 θεματικές συζητήσεις και περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες από 55 χώρες συνδέθηκαν ουσιαστικά και εργάστηκαν για ένα «Νέο δίκτυο, νέες πραγματικότητες, νέο αντίκτυπο».
01/11/2022

Το Ετήσιο Συνέδριο του Enterprise Europe Network σχεδιάστηκε γύρω από ένα σημαντικό και επίκαιρο ερώτημα: πώς μπορεί το Δίκτυο να ανταποκριθεί καλύτερα στις εξελισσόμενες ανάγκες και συμφέροντα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε έναν κόσμο που αλλάζει; Το συνέδριο συγκέντρωσε αφοσιωμένους ομιλητές και συμμετέχοντες από διαφορετικά θεματικά πεδία και ενδιαφέροντα με σκοπό να συζητήσουν πώς το Δίκτυο μπορεί να υποστηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην πορεία τους προς την ανάκαμψη και την επιτυχία.

Για τρεις ημέρες σε 27 ενότητες, οι εταίροι του Δικτύου, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων της ΕΕ και βασικοί ενδιαφερόμενοι αντάλλαξαν ιδέες για το πώς το Δίκτυο μπορεί να συμβάλει στην ευρωπαϊκή βιομηχανική μετάβαση, μοιράστηκαν καλές πρακτικές για τη βελτίωση της ποιότητας και της προβολής των υπηρεσιών του Δικτύου και συζήτησαν τρόπους να ενισχυθεί η συνεργασία και οι συνέργειες μεταξύ των μελών του Δικτύου. Οι εργασίες του συνεδρίου διαρθρώθηκαν γύρω από τέσσερις βασικούς άξονες που αντικατοπτρίζουν αυτές τις προτεραιότητες: βιομηχανική μετάβαση, ενιαία αγορά, καινοτομία και ποιότητα.

Η διοργάνωση στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, συγκεντρώνοντας 183 ομιλητές και περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες (στον φυσικό και τον ψηφιακό χώρο) από 55 χώρες. «Το συνέδριο ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για επανασύνδεση με το Δίκτυο μετά από πολύ καιρό και για να γνωρίσουμε νέους συναδέλφους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Τσέχους εταίρους μας για την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση», δήλωσε η Muriel De Grande, Επικεφαλής Τομέα της EISMEA. Ο Crispin Waymouth, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Μονάδας της DG GROW, πρόσθεσε: «Για πρώτη φορά από το 2019, μπορέσαμε να βρεθούμε μαζί ως Δίκτυο με φυσική παρουσία. Όλοι νιώσαμε αυτή τη θετική ενέργεια και τον ενθουσιασμό για επανασύνδεση. Επιπλέον, η υβριδική μορφή του συνεδρίου μάς επέτρεψε να προσεγγίσουμε εκατοντάδες συμμετέχοντες στο Διαδίκτυο, κάτι που αποτελεί μεγάλο επίτευγμα. Αποδεικνύει το εύρος του Δικτύου».

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση συμμετείχαν υψηλού επιπέδου κοινοτικοί και εθνικοί αξιωματούχοι,  συμπεριλαμβανομένων του Αναπληρωτή Υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τσεχικής Δημοκρατίας Marian Piecha, της Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας της DG GROW Maive Rute, του Διευθυντή της EISMEA Jean-David Malo, του Προέδρου του Ουκρανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Gennadiy Chyzhykov και της Διευθύνουσας Συμβούλου της Recombee Gabriela Takáčová. Το βίντεο της έναρξης του συνεδρίου είναι πλέον διαθέσιμο στο κανάλι του Enterprise Europe Network στο YouTube.

Ευχαριστούμε το αφοσιωμένο προσωπικό μας, τους συνεργάτες του Δικτύου, τους διοργανωτές, τους ομιλητές και όλους τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο για την αξέχαστη εμπειρία!

Ανυπομονούμε να σας δούμε ξανά του χρόνου στο Μπιλμπάο της Ισπανίας!

 

Πηγή: 
Enterprise Europe Network
 

Τελευταία νέα