Ολοκληρώθηκε η 3η συνάντηση του Enterprise Europe Network Hellas 2022-2025

Η συνάντηση αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες και πολυπληθέστερες που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας μέχρι σήμερα.
10/04/2023

Περισσότερα από 50 στελέχη των οργανισμών μελών του Enterprise Europe Network Hellas βρέθηκαν στην Αθήνα για την τρίτη συνάντηση της κοινοπραξίας για την περίοδο 2022-2025, που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Απριλίου 2023 σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επιτελικό ρόλο στην ανάπτυξη του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο.

Στην έναρξη των εργασιών ο Διευθυντής του Δικτύου ΠΡΑΞΗ Δρ Κωνσταντίνος Βαβέκης, συνεχάρη όλους τους εταίρους του Enterprise Europe Network Hellas για τα σημαντικά αποτελέσματα που έχουν πετύχει μέχρι σήμερα, διανύοντας ήδη τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου.

Για την επίδοση της Ελλάδας στην Έρευνα και την Καινοτομία μίλησε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δρ Αντώνιος Γυπάκης. Κατά την ομιλία του έγινε σαφές ότι η βιώσιμη ανάπτυξη, η ψηφιακή μετάβαση και η ανθεκτικότητα στις μελλοντικές προκλήσεις, είναι οι τρεις πυλώνες - στόχοι της εθνικής στρατηγικής, απόλυτα ταυτόσημοι με τις προτεραιότητες του Enterprise Europe Network.

Η επικεφαλής του πυλώνα SMP/COSME της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Natalia Martínez Páramo, που φιλοξενήθηκε στη συνάντηση, αναφέρθηκε στο ανανεωμένο Δίκτυο, με δραστηριότητα σε 30 χώρες και πάνω από 70 κοινοπραξίες, ενώ δήλωσε υπερήφανη για τα αποτελέσματα που πετυχαίνουν εδώ και αρκετά χρόνια τα στελέχη στην Ελλάδα, ξεπερνώντας τους στόχους τους με αφοσίωση, σκληρή δουλειά και δημιουργική συνεργασία.

«Το μεγάλο στοίχημα για το 2023 και για το Enterprise Europe Network είναι η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας των συμβούλων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Μάκης Τικφέσης, Project Advisοr στον Εκτελεστικό Οργανισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (EISMEA). Τόνισε επίσης ότι η ελληνική κοινοπραξία έχει ήδη πετύχει αξιόλογα αποτελέσματα, με τη συνεργασία να κυριαρχεί στην κουλτούρα όλων των στελεχών.

Ο Χρήστος Σκούρας, Policy officer στην DG GROW, ανακοίνωσε επίσημα τη νέα χρηματοδοτική δράση Enterprise Europe Network Energy Efficiency Action. Παράλληλα, μίλησε για τη σύσταση του Skills Expert Group, που αποσκοπεί στη μελέτη των δεξιοτήτων αυξημένης ζήτησης από την αγορά.

Την επικείμενη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Enterprise Europe Network Hellas επιβεβαίωσε ο Μαρίνος Γιαννόπουλος, CEO του Enterprise Greece, παρουσιάζοντας τους κεντρικούς άξονες και τα σημεία που εστιάζουν για τη στρατηγική καθοδήγηση στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων στις αγορές του εξωτερικού.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία της κυπριακής κοινοπραξίας. Η Στάλω Δημοσθένους, συντονίστρια του Enterprise Europe Network στην Κύπρο, μετέφερε τεχνογνωσία και χρήσιμες πληροφορίες για τη βελτίωση εσωτερικών διαδικασιών, καθώς και προτάσεις για διεύρυνση της συνεργασίας των κοινοπραξιών Ελλάδας και Κύπρου.

Στο δεύτερος μέρος της συνάντησης, οι σύμβουλοι του Enterprise Europe Network Hellas παρακολούθησαν δείκτες απόδοσης και αποτελέσματα του Δικτύου στην Ελλάδα, συζήτησαν καλές πρακτικές και συμφώνησαν στις μελλοντικές ενέργειες για την υλοποίηση των πλέον σημαντικών και φιλόδοξων στόχων.

Οι υπηρεσίες του Δικτύου έχουν στο επίκεντρο τη βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα και την ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων με χαρακτηριστικά καινοτομίας και εξωστρέφειας. Παράλληλα, μεγάλη έμφαση δίνεται από τα στελέχη του Δικτύου στην ολοκληρωμένη υποστήριξη των επιχειρήσεων.

Συγχρόνως, σημαντική προτεραιότητα αποτελεί η προβολή των αποτελεσμάτων του Δικτύου με διαφοροποιημένη στρατηγική και στοχευμένες ενέργειες Επικοινωνίας.

Τις κύριες παρουσιάσεις επί των αποτελεσμάτων και των στόχων της κοινοπραξίας ανέλαβαν:

  • Ο συντονιστής της κοινοπραξίας Δρ Αχιλλέας Μπάρλας (Δίκτυο ΠΡΑΞΗ)
  • Ο Σπύρος Κελλίδης (ΑΝΚΟ), επικεφαλής της θεματικής ομάδας για τον τομέα της Αγροδιατροφής
  • O υπεύθυνος Επικοινωνίας της κοινοπραξίας Παναγιώτης Φραντζής (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου - ΕΚΤ)
  • Η Νικολέτα Μουρατίδου, Σύμβουλος Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΣΒΕ
  • Ο Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης (Δίκτυο ΠΡΑΞΗ), Συντονιστής της Δραστηριότητας SME Innovation
  • Ο Γιώργος Μέγας (ΕΚΤ), αντιπρόεδρος στη θεματική ομάδα του Δικτύου για την ψηφιακοποίηση.

 

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 5 Απριλίου με τα στελέχη του Δικτύου να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση στην οποία θα συζητηθεί ο απολογισμός και η επίτευξη των στόχων στη μέση του συμβολαίου.

 

Γνωρίστε το Enterprise Europe Network

Από το 2008 το Enterprise Europe Network υποστηρίζει μικρομεσαίες επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν διεθνώς. Δείτε περισσότερα εδώ

Στην Ελλάδα, το Δίκτυο εκπροσωπείται από 16 οργανισμούς οι οποίοι παρέχουν δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την υποστήριξη της βιωσιμότητας, της ανθεκτικότητας, της καινοτομίας και της ψηφιακής μετάβασης επιχειρήσεων με διεθνείς φιλοδοξίες. Δείτε περισσότερα εδώ.

15 χρόνια Enterprise Europe Network – Infographic

Διαβάστε ιστορίες επιτυχίας της ελληνικής κοινοπραξίας εδώ

 

Τελευταία νέα