Μεγάλο το ενδιαφέρον για το Virtual MariMatch 2020, για τη θαλάσσια οικονομία

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 31 Αυγούστου και ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις στην καινοτομία στη ναυτιλία.
27/08/2020

Λίγες ημέρες έμειναν μόνο για το Virtual MariMatch 2020, τη σημαντική διαδικτυακή εκδήλωση για τη θαλάσσια οικονομία. Μέχρι στιγμής, η εκδήλωση, που θα λάβει χώρα από τις 2 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερων από 270 συμμετεχόντων. Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 31 Αυγούστου και ζητήστε διαδικτυακές συναντήσεις με άλλους φορείς μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Το Virtual MariMatch 2020, που διοργανώνεται από τη θεματική ομάδα «Maritime Industry & Services» του Enterprise Europe Network, συνδυάζει προγραμματισμένες b2b διαδικτυακές συναντήσεις με ανοικτά πάνελ καινοτομίας, ανοικτές ευκαιρίες δικτύωσης και 4 ενημερωτικές συνεδρίες σχετικά με σημαντικά θέματα της καινοτομίας στη ναυτιλία συμπεριλαμβανομένων ευκαιριών χρηματοδότησης για Έρευνα και Καινοτομία στον Ορίζοντα Ευρώπη:

Συνεδρία A  «Προς βιώσιμες πλωτές μεταφορές»

Συνεδρία Β «Προς μια βιώσιμη αλληλεπίδραση με τους ωκεανούς και τις θάλασσές μας»

Συνεδρία Γ «Αυτοματισμοί πλοίων και ψηφιακή υποστήριξη πληρώματος»

Συνεδρία Δ «Έξυπνα λιμάνια, τερματικοί σταθμοί και logistics»

Στη Συνεδρία Α, που διοργανώνεται από το Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕKT) σε συνεργασία με το NorthDenmark EU Office στις 2 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων χρηματοδοτικές ευκαιρίες από τα ευρωπαϊκά προγράμματα Ορίζοντας 2020 και Ορίζοντας Ευρώπη, αλλά και ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτοβουλίες όπως το «Zero Emission Waterborne Transport Partnership», «The European Network of EcoPorts» και το «Getting to Zero Coalition».

Ο Δρ Αθανάσιος Στούμπος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, θα παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό έργο ShipFC που εξασφάλισε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων ευρώ για την εγκατάσταση της πρώτης στον κόσμο κυψέλης καυσίμου με αμμωνία σε ένα πλοίο. Η Λιμενική Αρχή της Αμβέρσας θα παρουσιάσει τις προκλήσεις της επίτευξης μηδενικών εκπομπών, ενώ θα παρουσιαστούν και καινοτόμες τεχνολογίες για βιώσιμες πλωτές μεταφορές.

Η συμμετοχή στο Virtual MariMatch 2020 είναι δωρεάν και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για να συμμετάσχετε στις Συνεδρίες που σας ενδιαφέρουν κάντε την εγγραφή σας εδώ και στο σχετικό πεδίο επιλέξτε τη συνεδρία που θέλετε να παρακολουθήσετε.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Δρ Kριστίνα Πασκουάλ, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), στο email cpascual@ekt.gr 

Φωτογραφία: Kristijan Arsov / unsplash.com

 

 

Τελευταία νέα