Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την έρευνα και την καινοτομία στον τομέα της Υγείας

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες προκηρύξεις που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στη θεματική της Υγείας (Health Cluster) στον Ορίζοντα Ευρώπη στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου 2021.
02/07/2021

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη και συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, σας προσκαλεί στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει για τη θεματική της Υγείας (Health Cluster) στο πλαίσιο του «Ορίζοντα Ευρώπη» την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 (16:00-18:30) με τίτλο "Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την έρευνα και την καινοτομία στον τομέα της Υγείας στον Ορίζοντα Ευρώπη". H εκδήλωση, η οποία θα εστιάσει στο Πρόγραμμα εργασίας για το 2021-2022, διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας) και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου (ΙδΕΚ).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες προκηρύξεις που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και να θέσουν απευθείας τα ερωτήματα τους στην εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πιο συγκεκριμένα, η Δρ Χριστίνα Κυριακοπούλου (Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ), θα παρουσιάσει το στρατηγικό πλαίσιο του Health Cluster, το πρώτο πρόγραμμα εργασίας του (2021-2022), καθώς επίσης και συμβουλές σχετικά με τον αντίκτυπο (IMPACT section) στις προτάσεις που θα υποβληθούν στην εν λόγω θεματική.

Επιπρόσθετα, οι Εθνικοί Εκπρόσωποι και Εμπειρογνώμονες για το Health Cluster θα κάνουν κάποιες πρώτες προκαταρκτικές τοποθετήσεις σχετικά με τρις ευκαιρίες χρηματοδότησης για την Έρευνα και την Καινοτομία στον τομέα της Υγείας.

Ο Σταύρος Διβάνης, από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, θα παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την δημόσια υγεία EU4Health (Γενική Διεύθυνση Υγείας & Ασφάλειας Τροφίμων).

Τέλος, το ΕΚΤ θα παρουσιάσει τις δράσεις και τις υπηρεσίες του προς την ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas και ως συντονιστής του EIT Health Hub στην Ελλάδα ενώ εκπρόσωπος του ΙδΕΚ θα παρουσιάσει τις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα ελληνικά μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams. H συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή εδώ

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν την ανοικτή ημερίδα που κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την 2η Ιουλίου 2021, ούτως ώστε να έχουν αποκτήσει μια πρώτη εικόνα για τις δράσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής για την Υγεία για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη», Δρ Κριστίνα Πασκουάλ cpascual@ekt.gr και τον κ. Γιώργο Μέγα, megas@ekt.gr.

 
Πηγή: 
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
 

Τελευταία νέα