Ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες στο υβριδικό MariMatch at Posidonia 2022

Επιχειρήσεις και ερευνητικοί φορείς θα έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν το δίκτυο έρευνας και καινοτομίας στον ναυτιλιακό τομέα.
05/04/2022

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών και το ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ με την υποστήριξη της ομάδας “Maritime Industries & Services” του Enterprise Europe Network διοργανώνουν το διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων MariMatch 2022 στις 7, 8 & 9 Ιουνίου 2022 στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια 2022.

Φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, του Μηχανικού Εξοπλισμού & της Θαλάσσιας Τεχνολογίας θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνείς συνεργασίες σε επιχειρηματικό, τεχνολογικό και ερευνητικό επίπεδο.

Το MariMatch 2022 θα έχει υβριδικό χαρακτήρα, καθώς οι συμμετέχοντες μπορούν να πραγματοποιήσουν συναντήσεις δια ζώσης, διαδικτυακές ή και τα δύο! 

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις, clusters και ερευνητικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον ναυτιλιακό τομέα, οι οποίοι αναζητούν συνεργασίες στα παρακάτω αντικείμενα:

 • Ναυπηγική
 • Τεχνολογίες και εξοπλισμός ναυπηγείων
 • Περιβαλλοντικά βιώσιμη ναυπηγία
 • Ηλεκτρονικά συστήματα, συστήματα επικοινωνίας & πλοήγησης
 • Μηχανικά και βοηθητικά συστήματα
 • Εφοδιαστική εμπορευματικών μεταφορών (transport logistics) / Λιμάνια
 • Υπηρεσίες / Τεχνολογίες για ασφάλεια στη θάλασσα
 • Ναυτιλιακές υπηρεσίες
 • Θαλάσσια έρευνα, ανάπτυξη & καινοτομία
 • Θαλάσσια βιο-οικονομία

Το MariMatch αποτελεί μοναδική ευκαιρία για επιχειρήσεις από την Ελλάδα που ενδιαφέρονται για επαφές με δυνητικούς συνεργάτες στο εξωτερικό, νέους πελάτες/προμηθευτές και νέες τεχνολογίες, καθώς και για επιχειρήσεις από το εξωτερικό που ενδιαφέρονται για την ελληνική αγορά και τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα διεξαγωγής στοχευμένων διμερών συναντήσεων διάρκειας 30 λεπτών με επιχειρήσεις, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια και προσδίδει προστιθέμενη αξία στη συμμετοχή σας στην έκθεση Ποσειδώνια 2022.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής ως τις 2 Ιουνίου 2022 και να υποβάλουν την περιγραφή του οργανισμού και ένα προφίλ συνεργασίας στο “Marketplace”. Τα προφίλ θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Κάθε συμμετέχων θα λάβει το προσωπικό του πρόγραμμα συναντήσεων πριν την εκδήλωση. Η επιλογή και ο προγραμματισμός των διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων από τις εγγεγραμμένες επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από την 1η Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου 2022.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια 2022 στο Metropolitan Expo Εκθεσιακό Κέντρο, δίπλα στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Περίπτερο 2.561 / HALL 2.

 • Τρίτη 7 & Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 (11:00 - 17:00) – Διαπροσωπικές συναντήσεις στο HALL 2/Περίπτερο 2.561
 • Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 (11:00 - 17:00) – Διαδικτυακές συναντήσεις

Η επικοινωνία κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Η συμμετοχή στην εκδήλωση και η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.

Enterprise Europe Network

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο. Περισσότεροι από 600 συνεργαζόμενοι οργανισμοί, 3.000 εξειδικευμένα στελέχη και 17 ομάδες εμπειρογνωμόνων σε αντίστοιχους βιομηχανικούς τομείς έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα 2,9 εκατομμύρια επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν διεθνώς. Ο ελληνικός κόμβος του Δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas αποτελείται από 16 καταξιωμένους αναπτυξιακούς οργανισμούς, βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια. Με νέες προηγμένες υπηρεσίες, το Enterprise Europe Network - Hellas υποστηρίζει τη βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα, την καινοτομία, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με διεθνείς φιλοδοξίες.

 

 

Τελευταία νέα