Επιχειρηματική αποστολή ευρωπαϊκών επιχειρήσεων βιολογικών τροφίμων και ποτών στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο της FOODEX 2021

Δηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής στο δίκτυο Enterprise Europe Network.
13/01/2020

To EU-Japan Centre, με την υποστήριξη του δικτύου Enterprise Europe Network και την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα συνδιοργανώσουν Επιχειρηματική Αποστολή Ευρωπαικών επιχειρήσεων πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων (τροφίμων & ποτών) καθώς και κατ' ιδίαν συναντήσεις (Β2Β) με Ιαπωνικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Foodex, που θα πραγματοποιηθεί στο Τόκιο, τον Μάρτιο 2021.

Στο πλαίσιο αυτό το EU-Japan Centre απηύθυνε στο Δίκτυο Enterprise Europe Network πρόσκληση για την προετοιμασία μίας λίστας ευρωπαικών επιχειρήσεων του κλάδου που δυνητικά - και εφόσον πληρούν τις προυποθέσεις - θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην Επιχειρηματική Αποστολή που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2021.

Σχετικά με την επιχειρηματική αποστολή τροφίμων & ποτών

Η επιχειρηματική αποστολή, διάρκειας 5 ημερών, θα επικεντρωθεί στα βιολογικά τρόφιμα και ποτά (κυρίως επεξεργασμένα τρόφιμα και ποτά) και θα καλύψει το κόστος, για ένα 4ήμερο, (δωρεάν) για εκθεσιακό χώρο στη FoodEx Japan Chiba της Ιαπωνίας τον Μάρτιο του 2021 ( http://www.jma.or.jp/foodex/en ) καθώς επισκέψεις σε εταιρείες. Πριν την αναχώρηση της αποστολής θα διοργανωθεί μία "online" ενημερωτική εκδήλωση, έτσι ώστε να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να προετοιμάσουν καλύτερα τη συμμετοχή τους. Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης θα παρουσιαστεί ο κλάδος καθώς επίσης διαδικασίες καλύτερης επικοινωνίας με μελλοντικούς Ιάπωνες εταίρους καθώς και πώς μπορεί μια εταιρεία να επωφεληθεί από την Οικονομική Συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ιαπωνίας.

 

Στόχοι:

Η Αποστολή θα διευκολύνει την πρώτη επαφή μεταξύ ευρωπαικών επιχειρήσεων με ιαπωνικές και η οποία θα μπορούσε, στη συνέχεια, να αποδειχθεί το "διαβατήριο" που θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και συμφωνιών. Επιγραμματικά στοχεύει στην

  • Απόκτηση γνώσεων σχετικά με τη δομή της αγοράς, την ανάλυση του κλάδου, την ιαπωνική επιχειρηματική κουλτούρα και την Οικονομική Συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ιαπωνίας
  • Επικοινωνία με άτομα «κλειδιά» (υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, πιθανοί επιχειρηματικοί εταίροι κ.λπ.)
  • Εδραίωση σχέσεων με πιθανούς συνεργάτες (στους τομείς του εμπορίου και της τεχνολογίας)
  • Συμμετοχή σε προσωπικές συναντήσεις (Β2Β) που πιθανό να οδηγήσουν σε επιχειρηματικές ευκαιρίες

Ημερομηνίες Αποστολής:

8-12 Μαρτίου 2021 *

* Οι ημερομηνίες και το περιεχόμενο υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

 

Πηγή: 
ΑΝΚΟ
 

Τελευταία νέα