Το Enterprise Europe Network στο InnoHealth Forum

Το ΕΚΤ διοργάνωσε την εκδήλωση δικτύωσης Match4Health στο πλαίσιο του InnoHealth Forum 2023, ενώ συμμετείχε στην Έκθεση με ομιλίες, παρουσιάσεις, συντονισμό πάνελ αλλά και ως Εκθέτης.
10/10/2023

Με περισσότερες από 80 επιχειρηματικές συναντήσεις και με τη συμμετοχή διεθνών οργανισμών, ολοκληρώθηκε η υβριδική εκδήλωση δικτύωσης στον τομέα της υγείας, που διοργάνωσε τo Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι συναντήσεις δικτύωσης πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα και διαδικτυακά, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Match4Health, και συμμετείχαν ερευνητές, επιχειρηματίες και επαγγελματίες από την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες (Κύπρος, Ιταλία, Γερμανία, Ρουμανία, Κόσοβο, Πορτογαλία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, κ.α.) που επιθυμούσαν να εξερευνήσουν την πιθανότητα συνεργασιών με σκοπό την ανάδειξη σύγχρονων τεχνολογιών και λύσεων αιχμής στον τομέα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Τη διήμερη εκδήλωση διμερών συναντήσεων (B2B) συντόνισε η Δρ Σοφία Ξεσφίγγη από το ΕΚΤ, Εθνικό Σημείο Επαφής για την Υγεία (Cluster 1) και την Αποστολή για τον Καρκίνο στον Ορίζοντα Ευρώπη, με την υποστήριξη των συμβούλων καινοτομίας της κοινοπραξίας Enterprise Europe Network Hellas και στελεχών του Πάρκου Καινοτομίας JOIST.

Παράλληλα, το ΕΚΤ ήταν υποστηρικτής της διήμερης Έκθεσης InnoHealth Forum 2023, η οποία συμπεριλάμβανε συναντήσεις δικτύωσης, ομιλίες, συζητήσεις, παρουσιάσεις και εκθέτες ελληνικών και διεθνών οργανισμών και επιχειρήσεων. Στον πυρήνα όλων των δράσεων ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών υγείας με στόχο να αναδειχθούν οι ευκαιρίες και να εντοπιστούν οι προκλήσεις που συνδέονται με το μέλλον του κλάδου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της πρόληψης και στο “έξυπνο” οικοσύστημα υγείας, καθώς και στα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με αυτήν την εξέλιξη.

 

 

 

Τελευταία νέα