Αντίστροφη μέτρηση για το Ετήσιο Συνέδριο του Enterprise Europe Network

Το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα (και διαδικτυακά) το τριήμερο 25-27 Οκτωβρίου.
27/09/2022

Η κορυφαία εκδήλωση του Enterprise Europe Network, το Ετήσιο Συνέδριο, φέτος πραγματοποιείται στην Πράγα (και online) το τριήμερο 25-27 Οκτωβρίου 2022.

Με κεντρικό τίτλο «New Network, new realities, new impact» το συνέδριο συγκεντρώνει τα μέλη του Δικτύου, εκπροσώπους θεσμικών οργάνων της ΕΕ και ενδιαφερόμενα μέρη για να συζητήσουν πώς οι υπηρεσίες του Δικτύου μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στις εξελισσόμενες ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Το συνέδριο περιλαμβάνει επίσης διαδραστικά εργαλεία για τη διευκόλυνση της ενεργού συμμετοχής των ακροατών, καθώς και επιχειρηματικές συναντήσεις στον φυσικό χώρο και μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της εκδήλωσης.

Το συνέδριο έχει τρεις κύριους στόχους:

  • την ανταλλαγή ιδεών για το πώς το Δίκτυο μπορεί να συμβάλει στην ευρωπαϊκή βιομηχανική μετάβαση

  • την ανταλλαγή καλών πρακτικών για τη βελτίωση της ποιότητας και της προβολής των υπηρεσιών του Δικτύου

  • την προώθηση της συνεργασίας και των συνεργειών μεταξύ των μελών του Δικτύου.

Με βάση αυτές τις προτεραιότητες, οι ενότητες του συνεδρίου διαμορφώνονται γύρω από τέσσερις βασικούς άξονες:

Βιομηχανική μετάβαση. Η βιώσιμη και ψηφιακή μετάβαση βρίσκεται στον πυρήνα του ευρωπαϊκού βιομηχανικού μετασχηματισμού. Οι εταιρείες καλούνται να επανεξετάσουν τα επιχειρηματικά μοντέλα και τις λειτουργίες τους για να υποστηρίξουν την αποδοτικότητα πόρων και ενέργειας, χρησιμοποιώντας παράλληλα τις νέες τεχνολογίες και τα δεδομένα, με πιο αποτελεσματικούς τρόπους. Ο παγκόσμιος αντίκτυπος της πανδημίας και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν αναδείξει την ανθεκτικότητα σε θεμελιώδη έννοια για την αντιμετώπιση διακυμάνσεων στην αλυσίδα αξίας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα διερευνηθούν οι τρόποι που μπορεί το Δίκτυο μπορεί να υποστηρίξει αυτή τη μετάβαση, με την υποστήριξη και των νέων συμβούλων βιωσιμότητας και των υπηρεσιών ψηφιοποίησης.

Ενιαία αγορά. Η θωράκιση της ενιαίας αγοράς είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ετοιμότητας της ΕΕ απέναντι σε εξωτερικές κρίσεις. Η παροχή υποστήριξης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για πρόσβαση σε τρίτες αγορές αποτελεί βασικό στοιχείο των υπηρεσιών του Δικτύου, ειδικά με τη δημιουργία Διεθνών Network Partners για τη διευκόλυνση των συνεργασιών μεταξύ ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εταιρειών σε άλλες χώρες. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα εξεταστούν οι τρόποι που αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να συνεχίσουν να βελτιώνουν και να υποστηρίζουν τη στρατηγική για την «Παγκόσμια Πύλη» της ΕΕ (Global Gateway).

Καινοτομία. Καθώς τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ, όπως ο Ορίζοντας Ευρώπη και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας, καθίστανται πλήρως λειτουργικά, το Δίκτυο υποστηρίζει μικρομεσαίες, νεοφυείς και scale up επιχειρήσεις στην αποστολή τους να αξιοποιήσουν στο έπακρο το καινοτομικό δυναμικό τους – από την κυκλική οικονομία έως την ενεργειακή απόδοση. Οι εργασίες του συνεδρίου θα επικεντρωθούν στο πώς το Δίκτυο μπορεί να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν αυτές τις ευκαιρίες πιο αποτελεσματικά.

Ποιότητα. Νέα εσωτερικά εργαλεία, βελτιωμένη διαχείριση λειτουργίας και στρατηγική συνεργασία με άλλα ευρωπαϊκά δίκτυα, όπως οι Ευρωπαϊκοί Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας (European Digital Innovation Hubs), ευρωπαϊκά clusters, εθνικοί και περιφερειακοί φορείς μπορούν να ενισχύσουν την απόδοση και την επίδραση του Δικτύου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές, με έμφαση στην αποτελεσματική επικοινωνία και την ενισχυμένη προβολή.

Στην έναρξη του συνεδρίου, στις 25 Οκτωβρίου, αναμένεται να συμμετάσχουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ και της Τσεχίας καθώς και εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων του Αναπληρωτή Υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τσεχίας Marian Piecha, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της DG GROW Maive Rute, ο Διευθυντής της EISMEA Jean-David Malo, ο Πρόεδρος του Ουκρανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Gennadiy Chyzhykov και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Recombee Gabriela Takáčová. Η έναρξη θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο και θα είναι ανοιχτή στο κοινό. 

Μείνετε συντονισμένοι και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο LinkedIn για τακτικές ενημερώσεις σχετικά με το συνέδριο!

 

Πηγή: 
Enterprise Europe Network
 

Τελευταία νέα