Ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο υλοποιεί το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ για τις start-ups και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το εργαλείο θα αξιολογεί χωρίς κόστος, με εύκολο και αυτοματοποιημένο τρόπο, την ετοιμότητα των start-ups και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην προετοιμασία τους για pitching με ιδιωτικούς ή δημόσιους επενδυτές.
11/11/2019

Την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2019 ξεκίνησαν στα γραφεία του Δικτύου ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ στην Αθήνα οι εργασίες στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού έργου «InReady». Το έργο έχει ως στόχο την προετοιμασία των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) καθώς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) για τη διαδικασία της παρουσίασης της καινοτόμου ιδέας τους σε πιθανούς επενδυτές και χρηματοδότες.

Το «InReady» θα είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο, το οποίο θα αξιολογεί χωρίς κόστος, με εύκολο και αυτοματοποιημένο τρόπο, την ετοιμότητα των start-ups και ΜμΕ στην προετοιμασία τους για pitching με ιδιωτικούς ή δημόσιους επενδυτές. Επιπλέον, το «InReady» θα αξιολογεί τις start-ups και τις ΜμΕ και θα προτείνει δράσεις για τη βελτίωση της παρουσίασης της καινοτόμου ιδέας τους.
 
Η ιδέα για την ανάπτυξη του διαδικτυακού εργαλείου «InReady» προέκυψε έπειτα από μελέτη των προκλήσεων και δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι start-ups και οι ΜμΕ στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών και να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση. Το έργο αυτό συχνά αναλαμβάνουν γραφεία υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων και ΜμΕ (Innovation Agencies) αποτελώντας βασικούς παράγοντες στην προώθηση της καινοτομίας. Τα γραφεία υποστήριξης καλούνται ολοένα και πιο έντονα να προσφέρουν εξελιγμένες υπηρεσίες προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του συνεχώς αναπτυσσόμενου οικοσυστήματος των start-ups και των ΜμΕ. Το επενδυτικό περιβάλλον επηρεάζεται και διαμορφώνεται συνεχώς από μεγάλες αλλαγές με αποτέλεσμα να προκύπτουν νέες ανάγκες και εργαλεία στα οποία τα γραφεία υποστήριξης πρέπει να προσαρμοστούν. Αυτή την ανάγκη καλείται να καλύψει το «InReady».
 
Οι ΜμΕ δυσκολεύονται να μπουν σε νέες αγορές λόγω έλλειψης κεφαλαίου κίνησης, με αποτέλεσμα να ζητούν χρηματοδότηση από ιδιώτες και κυρίως από επιχειρηματικά κεφάλαια. Για τον λόγο αυτό οι ΜμΕ επιθυμούν να έρχονται σε επαφή με επενδυτές όπου μπορούν να παρουσιάσουν την καινοτόμο ιδέα τους και να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση. Πρόκειται για μια απαιτητική διαδικασία καθώς μόνο 1 στις 400 start-ups καταφέρνει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από επενδυτή. Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον οι start-ups πρέπει να προετοιμάσουν την παρουσίαση της ιδέας τους με σαφή και άρτιο τρόπο. Επιπλέον, χρειάζονται καθοδήγηση από έμπειρους συμβούλους ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα. Με στόχο την υποστήριξη των start-ups στο ολοένα και απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον της εξασφάλισης χρηματοδότησης, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ προχωρά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του «InReady» που θα ελέγχει την ετοιμότητα των start-ups και των ΜμΕ και θα προτείνει ένα πλάνο δράσεων με στόχο τη βελτίωσή τους.
 
Αν είστε start-up, ΜμΕ ή οργανισμός υποστήριξης αντίστοιχων φορέων και σας ενδιαφέρει να έχετε πρόσβαση στο εργαλείο, επικοινωνήστε με τους συνεργάτες του έργου στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:
 
Περισσότερες πληροφορίες:
Κατερίνα Παπαδούλη | papadouli@praxinetwork.gr
Μάρκος Κοντιζάς | kontizas@praxinetwork.gr
Δίκτυο ΠΡΑΞΗ | Τηλ. 210.36.07.690
 
Πηγή: 
Δίκτυο ΠΡΑΞΗ
 

Τελευταία νέα