Εκπαιδευτικά προγράμματα για την τεχνητή νοημοσύνη με υποτροφία από το EIT Health

Οι Έλληνες συμμετέχοντες μπορούν να έχουν έκπτωση 90% στα δίδακτρα.
17/05/2023

To EIT Health ξεκινάει και φέτος το πρόγραμμα HelloAI RIS με στόχο να εκπαιδεύσει φοιτητές, νέους ερευνητές και επαγγελματίες αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις από τον τομέα της υγείας, στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, και να τους προετοιμάσει για τις προκλήσεις της νέας εποχής.

Η πρωτοβουλία HelloAI RIS ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2018 από το EIT Health για φοιτητές ΑΕΙ, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πρόγραμμα HelloAI RIS εξελίσσεται συνεχώς και από το 2021 προσφέρει εκπαίδευση και για ανώτερα στελέχη επαγγελματιών υγείας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από κόμβους συνεργατών του EIT Health στη Στοκχόλμη, τη Βαρκελώνη και τη Βουδαπέστη, σε συνεργασία με το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Στοκχόλμης (KTH), το Τεχνολογικό Κέντρο LEITAT και την GE HealthCare.

Έως σήμερα, περισσότεροι από 2.600 φοιτητές και επαγγελματίες έχουν συμμετάσχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα HelloAI από όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά προγράμματα για φοιτητές ιατρικής που θέλουν να μάθουν τα πάντα για την τεχνητή νοημοσύνη και την επιχειρηματικότητα, σε λίγες μόνο εβδομάδες σπουδών.

Τα τελευταία 3 συνεχόμενα χρόνια, η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε συμμετοχές στο εν λόγω πρόγραμμα, γεγονός που υποδεικνύει την ανάγκη των νέων επιστημόνων και ειδικών στον τομέα της υγείας για εκπαίδευση πάνω σε νέες ψηφιακές τεχνολογίες, αλλά φανερώνει και την ύπαρξη ταλέντου στη χώρα.

Φέτος, το EIT Health προσφέρει υποτροφία που καλύπτει το 90% των διδάκτρων για συμμετέχοντες από την περιοχή EIT Regional Innovation Scheme, στην οποία ανήκει και η Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι ο εθνικός κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα.

 
Πηγή: 
ΕΚΤ
 

Τελευταία νέα