Εκδήλωση ΕΒΕΑ, ΣΕΒ και ΣΕΒΕ για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Ρουμανία

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας για τις ευκαιρίες δραστηριοποίησης που παρουσιάζει η Ρουμανική αγορά.
04/05/2023

Η ενέργεια, τα αγροδιατροφικά προϊόντα, η τεχνολογία, οι κατασκευές και ο τουρισμός αναδείχθηκαν ως κλάδοι με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης των διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Doing Business with Romania», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 στο ΕΒΕΑ.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας για τις ευκαιρίες δραστηριοποίησης που παρουσιάζει η ρουμανική αγορά.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), ο ΣΕΒ και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), με την υποστήριξη του Enterprise Europe Network και της Eurobank.

Η Ρουμανία βρίσκεται ανάμεσα στους 10 κυριότερους εξαγωγικούς προορισμούς για τα ελληνικά προϊόντα για 3η συνεχόμενη χρονιά, με τις ελληνικές εξαγωγές να σημειώνουν νέο ρεκόρ για το 2022, αγγίζοντας τα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι κύριες κατηγορίες των ελληνικών εξαγωγών περιλαμβάνουν: Προϊόντα βιομηχανίας κατασκευών, Προϊόντα Πετρελαίου, Προϊόντα Χημικής Βιομηχανίας, Προϊόντα Βιομηχανίας Πλαστικών, Η/Υ, Παιχνίδια για παιδιά, Φρέσκα Φρούτα και παρασκευασμένες Ελιές. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα είναι η 8η κυριότερη επενδύτρια χώρα ενώ ο αριθμός των εγκατεστημένων επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων ξεπερνά τις 8.000, αποδεικνύοντας ότι η Ρουμανία αποτελεί επιτυχημένο παράδειγμα ελληνικής εξωστρέφειας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 60 επιχειρήσεις και θεσμικοί φορείς.

 

Πηγή: 
ΕΒΕΑ
 

Τελευταία νέα