Το Δίκτυο συμμετέχει στις θεματικές ομάδες Digital, Access to Finance και Startups & Scaleups στο Βερολίνο

Οι συναντήσεις συγκέντρωσαν experts του Δικτύου από όλη την Ευρώπη, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη συνεργασιών και τον σχεδιασμό νέων δράσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ.
09/07/2026

Εμπειρογνώμωνες του Enterprise Europe Network Hellas συμμετείχαν στις εργασίες των θεματικών ομάδων Digital, Access to Finance και Startups & Scaleups του Enterprise Europe Network (EEN), οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο τον Ιούνιο 2026. Οι συναντήσεις συγκέντρωσαν experts του Δικτύου από όλη την Ευρώπη, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη συνεργασιών και τον σχεδιασμό νέων δράσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Θεματική ομάδα Digital

Στις εργασίες της θεματικής ομάδας Digital συμμετείχαν ο Δρ Απόστολος Λάζαρης από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), η Ιουστίνη Δεβετζή από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και ο Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την κυβερνοασφάλεια και στις νέες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Παράλληλα, τα μέλη της ομάδας αντάλλαξαν καλές πρακτικές και διερεύνησαν νέες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των εταίρων του Δικτύου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Hasso Plattner Institute και στο Πανεπιστήμιο του Potsdam, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις δράσεις των δύο οργανισμών στους τομείς της καινοτομίας, της ψηφιακής επιχειρηματικότητας και της μεταφοράς τεχνολογίας. Εξετάστηκαν, επίσης, δυνατότητες συνεργασίας με τις νεοφυείς επιχειρήσεις που φιλοξενούνται στις θερμοκοιτίδες των δύο οργανισμών, ενισχύοντας τη διασύνδεση του Enterprise Europe Network με το ευρωπαϊκό οικοσύστημα καινοτομίας.

 

Θεματικές ομάδες Access to Finance και Startups & Scaleups

Στις παράλληλες εργασίες των θεματικών ομάδων Access to Finance και Startups & Scaleups, το Enterprise Europe Network Hellas εκπροσωπήθηκε από τον Ηρακλή Καραντώνη, co-chair του EEN Thematic Group Access to Finance και τη Μαρία Τσιάνα, μέλος του EEN Thematic Group Startups & Scaleups, από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ.

Οι συναντήσεις επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση των υπηρεσιών του Δικτύου προς καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και startups. Ο Ηρακλής Καραντώνης παρουσίασε τα αποτελέσματα της συνεργασίας του Enterprise Europe Network με το European Business Angels Network (EBAN) στο EBAN Congress 2026, αναδεικνύοντας τον ρόλο του Δικτύου στην ενίσχυση της επενδυτικής ετοιμότητας (investment readiness) των startups και στη διασύνδεσή τους με διεθνείς επενδυτές. Παράλληλα, οι δύο εκπρόσωποι του Δικτύου ΠΡΑΞΗ συμμετείχαν στις εργασίες και στα co-creation workshops των θεματικών ομάδων, συμβάλλοντας στον σχεδιασμό νέων κοινών δράσεων για την υποστήριξη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση.

Η ενεργή συμμετοχή των εμπειρογνωμώνων του Enterprise Europe Network Hellas στις ευρωπαϊκές θεματικές ομάδες ενισχύει τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τη συνεργασία με οργανισμούς από όλη την Ευρώπη και τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει το Δίκτυο στις ελληνικές επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της καινοτομίας και της διεθνοποίησής τους.

 

Τελευταία νέα