COVID-19: Πού θα λάβετε υποστήριξη για την επιχείρησή σας

Χρήσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις από το Enterprise Europe Network
27/04/2020

Πολλές ενέργειες έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες για να απαλύνουν τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας COVID-19. Οι σαρωτικές αλλαγές που αντιμετωπίζουμε είναι άνευ προηγουμένου και απαιτούν γρήγορη προσαρμογή. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με χρήσιμες διευθύνσεις για να αναζητήσετε την υποστήριξη που χρειάζεστε. Θα βρείτε πληροφόρηση για πρόσβαση σε χρηματοδότηση και για ενίχυση ρευστότητας, πλατφόρμες διασύνδεσης, ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στήριξης στον τομέα της υγείας και πολλά ακόμη.       

Η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την COVID-19 παρέχει εκτενή ενημέρωση για τις ληφθείσες δράσεις για την ενδυνάμωση των δημόσιων συστημάτων υγείας και για την άμβλυνση της κοινωνικοοικονομικής επίδραση στην ΕΕ. Συγκεντρώνει επίσης παραδείγματα αλληλεγγύης και συνεργασίας των μελών της ΕΕ, καθώς και τις εθνικές προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας, για να αντλήσουμε έμπνευση. 

Στη ιστοσελίδα της Γενικής Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα βρείτε πληροφόρηση για το πώς θα επωφεληθείτε της δημόσιας οικονομικής ενίσχυσης και της πρόσβασης σε χρηματοδότηση, καθώς και για τα διαθέσιμα  μέτρα ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και για τους πληγέντες κλάδους.

Η πλατφόρμα του Enterprise Europe Network Care & Industry together against CORONA προσφέρει πραγματική στήριξη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Χτίζει γέφυρες ανάμεσα στο σύστημα υγείας, τη βιομηχανία, τους οργανισμούς στήριξης, το Υπουργείο, την ερευνητική κοινότητα και τις επιχειρήσεις που μπορούν να προσφέρουν ιατρικό εξοπλισμό και θεραπευτικές λύσεις. Οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα και να μοιραστούν τους στόχους τους, τις ανάγκες τους και το πώς μπορούν να συνδράμουν.  

Η BioWin Cooperation Platform COVID-19 αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους Βέλγους συνεργάτες του Enterprise Europe Network και συγκεντρώνει πρωτοβουλίες για την υγεία στα τρέχοντα θέματα, ποικίλοντας από την ανάπτυξη νέων θεραπειών, επιστήμη των δεδομένων, τεχνητή νοημοσύνη, κ.λπ. Ενθαρρύνει την ανταλλαγή ανάμεσα στους συμμετέχοντες και τους επιτρέπει να αναζητήσουν συνεργάτες για τις προτάσεις τους.           

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με πλήθος συνεργατών και σε μια συνεχή προσπάθεια να υποστηρίξει τους ερευνητές σε όλο τον κόσμο στη μάχη κατά της πανδημίας δημιούργησε την πλατφόρμα European COVID-19 για να επιτρέψει τη γρήγορη συλλογή δεδομένων και τον διαμοιρασμό των διαθέσιμων ερευνητικών δεδομένων.

Η διεισδυτική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε από την European Cluster Collaboration Platform, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της ΕΕ για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων  (COSME) παρέχει αξιόπιστη πληροφόρηση σχετικά με τις πρωτοβουλίες της ΕΕ που σχετίζονται με τη βιομηχανία και τους βιομηχανικούς συνεργατικούς σχηματισμούς (clusters).  Επιπλέον, διαθέτει ένα forum ανοικτής συζήτησης όπου οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, τις ανάγκες τους και να βρουν λύσεις.  

Τέλος στην European Research Area – corona platform θα ενημερωθείτε  για τα ανοικτά προγράμματα του Ορίζοντα 2020, πληροφορίες για προγράμματα που σχετίζονται με την COVID-19, κ.ά.

Φωτογραφία: Cory Checketts/unsplash.com

Πηγή: 
Enterprise Europe Network
 

Τελευταία νέα