Από τη Μαγνησία μέχρι τη Μάλτα με την υποστήριξη του ΣΒΘΣΕ και του Enterprise Europe Network

Ελληνική εταιρεία με έδρα τη Μαγνησία, αναζήτησε διεθνείς συνεργασίες προκειμένου να εξαγάγει τα καινοτόμα προϊόντα της για τον ναυτιλιακό κλάδο σε νέες αγορές.
07/06/2022

Η ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΕΠΕ είναι μια ελληνική εταιρεία με έδρα τη Μαγνησία. Ιδρύθηκε το 1990 από τον Λεωνίδα Ιακώβου, ηλεκτρολόγο μηχανικό με πολύχρονη πείρα στη βιομηχανία και τη ναυτιλία. Κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η έρευνα, ο σχεδιασμός και η κατασκευή αισθητηρίων θερμοκρασίας, μεταδοτών πίεσης, μαγνητικών διακοπτών προσέγγισης και αισθητήρων στάθμης. Από το 2010 η εταιρεία διοικείται από τους Αριστείδη και Άννα Ιακώβου.

Η εταιρεία κατασκευάζει προϊόντα εφαρμόζοντας πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015 και ISO/IEC 80079-34 για σχεδίαση και κατασκευή, καθώς και MARINE AND INDUSTRIAL TYPE APPROVAL CERTIFICATE (Lloyd’s Register), Ex CERTIFIED, πιστοποιήσεις απαραίτητες για τη Ναυτιλία και τη Βιομηχανία.

Η ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΕΠΕ διαθέτει ευελιξία και ικανότητα στην κατασκευή κάθε τύπου και μορφής αισθητηρίου, ακόμα και για εξειδικευμένες εφαρμογές, Τα προϊόντα καλύπτουν εφαρμογές των εξής κλάδων:

  • Βιομηχανία: Χαλυβουργίες, Βιομηχανίες Αλουμινίου, Σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, Βιομηχανίες τροφίμων, Εργαστήρια, Κατασκευαστές μηχανημάτων, Εταιρείες εμπορίας βιομηχανικού εξοπλισμού, Εταιρείες κατασκευής ανελκυστήρων κ.α.
  • Ναυτιλία: Ναυτιλιακές εταιρείες, Ναυπηγία και Εταιρείες εμπορίας ναυτιλιακού εξοπλισμού.

Διαθέτοντας πάνω από 30 χρόνια εμπειρία και χρησιμοποιώντας τεχνολογικά προηγμένο εξοπλισμό CNC 5-αξονικό τόρνο και LASER welding workstation έχει καταφέρει να παράγει υψηλών προδιαγραφών προϊόντα, πετυχαίνοντας μικρούς χρόνους παράδοσης.

Εκτός από την κατασκευή αισθητηρίων σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη (customised products), ακόμη και για μικρές ποσότητες, η εταιρεία έχει τις ακόλουθες σημαντικές επιδόσεις:

  • Παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων και ευρεία γκάμα προϊόντων, τύπων, διαστάσεων (διάμετροι, μήκη)
  • Ενδελεχής έλεγχος των προϊόντων της σε κάθε στάδιο παραγωγής με πιστοποιημένο εξοπλισμό
  • Διαθεσιμότητα παραγωγής προϊόντων με ιδιωτική ετικέτα
  • Ανταγωνιστική τιμολόγηση σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές

Κύρια στρατηγική της εταιρείας αποτελεί η έρευνα και η ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων, καθώς και η επένδυση σε σύγχρονο εξοπλισμό, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ανταγωνιστικότητα σε διεθνές επίπεδο, σταθερή ποιότητα αλλά και αξιοπιστία.

Σταθερή επιδίωξη της ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΕΠΕ αποτελεί η ανάπτυξη νέων προϊόντων, και ειδικότερα η κατασκευή αισθητηρίων για τους τομείς oil and gas, της άμυνας, και τα εκρηκτικά περιβάλλοντα.

Η εταιρεία στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη της εξαγωγικής της δραστηριότητας σε χώρες της ΕΕ όπως η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς και σε χώρες όπως η Ινδία και η Ρωσία.

 

Το ταξίδι με το Δίκτυο

Η εταιρεία έγινε μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ) στις αρχές του 2021. Τα στελέχη του Συνδέσμου και της κοινοπραξίας Enterprise Europe Network - Hellas πραγματοποίησαν, στις αρχές Μαΐου, μια πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας προκειμένου να τους ενημερώσουν σχετικά με τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες του Δικτύου.

Η παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας, το εύρος των παραγομένων προϊόντων και το όραμα των ιδιοκτητών της για τη μελλοντική πορεία της, επιβεβαίωναν την αρχική σκέψη μας, ότι η εταιρεία δυνητικά αποτελεί έναν επιτυχημένο αποδέκτη των εξειδικευμένων υπηρεσιών του Δικτύου.

Αντικειμενικός σκοπός της εταιρείας ήταν η αύξηση του πελατολογίου της εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, τα στελέχη του ΣΒΘΣΕ και του Enterprise Europe Network επικεντρώθηκαν στις υπηρεσίες δικτύωσης και εξωστρέφειας που διαθέτει το Δίκτυο. Άμεσα, έκαναν την εταιρεία αποδέκτη των τακτικών ενημερώσεων προς τις επιχειρήσεις - μέλη του Enterprise Europe Network, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για σεμινάρια, διεθνείς εκθέσεις και  εκδηλώσεις επιχειρηματικών συναντήσεων, καθώς και πληροφορίες για το επιχειρηματικό περιβάλλον τρίτων χωρών και χρηματοδοτικά εργαλεία υποβοήθησης της εξωστρεφούς δραστηριότητας μιας επιχείρησης.

Τον Μάιο του 2021, με την υποστήριξη των στελεχών του Enterprise Europe Network, η εταιρεία προετοίμασε το προφίλ της και συμμετείχε σε δύο εκδηλώσεις διαδικτυακών επιχειρηματικών συναντήσεων (Matchmaking events), με κλαδικό ενδιαφέρον:

  • ITmatch - virtual IT/ICT cooperation day 2021 -25 Μαΐου 2021
  • Brokerage Event @Smart Manufacturing Matchmaking 2021 13 & 14 Μαΐου 2021.

Παράλληλα, τον Ιούλιο του 2021, τα στελέχη του ΣΒΘΣΕ και της κοινοπραξίας Enterprise Europe Network - Hellas προετοίμασαν και υπέβαλαν, σε συνεργασία με την επιχείρηση, ένα επιχειρηματικό προφίλ στη βάση αναζήτησης συνεργατών του Δικτύου.

Από τις παραπάνω εκδηλώσεις επιχειρηματικών συναντήσεων, η ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΕΠΕ πραγματοποίησε ενδιαφέρουσες διαδικτυακές συναντήσεις με επιχειρήσεις συναφείς με το αντικείμενό της, και έκτοτε βρίσκεται σε συζητήσεις, με εταιρείες από την Ελλάδα, την Ταϊβάν και την Ινδία.

Από τη διακίνηση του προφίλ της στη διεθνή βάση δεδομένων του Enterprise Europe Network, προέκυψε εκδήλωση ενδιαφέροντος από εμπορική εταιρεία με έδρα τη Μάλτα, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, του νερού, της ενέργειας και της υγείας. Η αρχική επικοινωνία έγινε με τη βοήθεια των τοπικών γραφείων του Δικτύου, και στη συνέχεια οι δύο εταιρείες προχώρησαν σε ιδιωτικές συμφωνίες για την προμήθεια προϊόντων εκ μέρους της ελληνικής εταιρείας. Η συνεργασία συνεχίζεται και η επιθυμία της ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΕΠΕ είναι να διευρύνει το πελατολόγιό της σε μια νέα ευρωπαϊκή αγορά.

 

Εξωστρέφεια μέσα στην πανδημία

«Η γνωριμία και η συνεργασία με τον ΣΒΘΣΕ και το Enterprise Europe Network, ήταν πολύ χρήσιμη και αποτελεσματική» δηλώνει η Άννα Ιακώβου, υπεύθυνη Πωλήσεων της ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΕΠΕ. «Η εταιρεία μας είχε την εμπειρία της συμμετοχής σε εκδηλώσεις επιχειρηματικών συναντήσεων που διοργάνωσε το Enterprise Europe Network, το 2021. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με επιχειρήσεις στη δύσκολη συγκυρία του COVID-19. Ήταν μια ευκαιρία εξωστρέφειας, σε μια εποχή που τα επαγγελματικά ταξίδια και ραντεβού ήταν αδύνατο να γίνουν».

Όσο για την πλατφόρμα του Enterprise Europe Network, αναφέρει: «Ήταν πολύ οργανωμένη. Η δομή της και η καθοδήγηση των υπευθύνων ήταν τέτοια που οι απαιτούμενες πληροφορίες που κάθε επιχείρηση έπρεπε να στείλει ήταν στοχευμένες. Αυτό είχε σαν άμεσο αποτέλεσμα, με τα κατάλληλα φίλτρα, να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε επιχειρήσεις που μας ενδιαφέρουν, εύκολα και χωρίς να απαιτείται πολύς χρόνος» .

Η εταιρεία παραμένει σε επαφή με τον ΣΒΘΣΕ και το Enterprise Europe Network, προκειμένου να εξερευνήσει και επωφεληθεί από το σύνολο των υπηρεσιών του Δικτύου, με σκοπό να υλοποιήσει τα μελλοντικά της σχέδια.

Λέξεις Κλειδιά: 
 

Τελευταία νέα