Εκδήλωση για τις προκλήσεις βιωσιμότητας επιχειρήσεων στην Οικονομία Διαμοιρασμού

10/07/2018

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης διοργανώνει την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 εκδήλωση για την Οικονομία Διαμοιρασμού (“Sharing Ecomony”) για να αναδείξει τις προκλήσεις βιωσιμότητας ενός Εγχειρήματος Οικονομίας Διαμοιρασμού (Sharing Economy Venture). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (16.30-20.00, ΕΚΤ Media Room, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). 
Στην εκδήλωση προσκαλούνται επιχειρήσεις και εγχειρήματα από όλο το φάσμα του Sharing Economy καθώς και επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο πεδίο αυτό. Καλεσμένος για μία χρήσιμη συζήτηση-συνέντευξη θα είναι ο Ολλανδός Robin Schuil, ο οποίος επέλεξε να επιχειρήσει στην Ελλάδα, ιδρύοντας την ηλεκτρονική επιχείρηση αγγελιών Vendora.gr. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Robin Schuil συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΚΤ στο πλαίσιο του HIF 2018 «Επιχειρώντας διεθνώς – Εμπειρίες δυναμικών καινοτόμων επιχειρήσεων», καταθέτοντας τις δικές του εμπειρίες από την επιχείρησή του στην Ελλάδα. 
Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν τα κρίσιμα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει ένα Εγχείρημα Οικονομίας Διαμοιρασμού (Sharing Economy Venture) ώστε να επιτύχει τη βιωσιμότητα και τη διάρκεια:
- Πηγές Εισοδήματος (η κοινότητα και οι τρίτοι)
- Τοπική ή Διεθνής Διάσταση (η «γεωγραφία» σε ένα ψηφιακό περιβάλλον)
- Εμπορική ή Κοινωνική Διάσταση (κερδοφορία ή κοινωνικός αντίκτυπος, χορηγία ή επένδυση)
Η εκδήλωση με τίτλο «Sharing Economy (Οικονομία Διαμοιρασμού): Πώς επιτυγχάνω τη διάρκεια του εγχειρήματος; Towards a sustainable Sharing Economy Venture» γίνεται στο πλαίσιο του έργου BeShared: Embracing Innovation and Interconnection in the Sharing Economy, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα COSME που υλοποιεί το ΕΚΤ ως εταίρος του Enterprise Europe Network.
Η είσοδος στην είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή, με τη συμπλήρωση online φόρμας.
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live

Πηγή: 
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
 

Τελευταία νέα