Εισαγωγικό εργαστήριο στη μέθοδο διαχείρισης έργων "Agile-Scrum" για επιχειρήσεις

22/06/2018

Workshop με θέμα “Μια Εισαγωγή στη μέθοδο διαχείρισης έργων Agile- Scrum” διοργανώνει την Τετάρτη 27 Ιουνίου ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), σε συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe Network–Hellas και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Το workshop θα ξεκινήσει στις 16:30 στην αίθουσα διαλέξεων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Αίθουσα Σεμιναρίων, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).
Το Scrum είναι μια μεθοδολογία διαχείρισης έργων ανάπτυξης λογισμικού και προϊόντων. Ορίζει μια ευέλικτη, ολιστική στρατηγική για την ανάπτυξη του προϊόντος, όπου μια ομάδα ανάπτυξης λειτουργεί ως μονάδα για την επίτευξη ενός κοινού στόχου και επιτρέπει στις ομάδες να αυτοοργανώνονται με την ενθάρρυνση της φυσικής συνεργασίας ή διαδικτυακής συνεργασίας όλων των μελών της ομάδας, καθώς και την καθημερινή πρόσωπο-με-πρόσωπο επικοινωνία μεταξύ όλων των μελών της ομάδας και κλάδων στο σχεδιασμό.
Στόχος του workshop είναι να παρουσιαστούν τα κύρια χαρακτηριστικά της μεθοδολογίας Agile-Scrum, καλές πρακτικές και παραδείγματα επιτυχημένης χρήσης του σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.
Το workshop, επομένως, απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις, στελέχη επιχειρήσεων πληροφορικής και συμβουλευτικών υπηρεσιών, στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που υποστηρίζουν και προσφέρουν λύσεις πληροφορικής, web entrepreneurs και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για μεθόδους διαχείρισης έργων. Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κος  Θεοφάνης Γιώτης (BA, MSc, Ph.D. C., CSAP, PMP, CSM, CSP, PMI-ACP, ITIL, CTT+, PRINCE2 Trainer, PRINCE2 Agile Trainer).
Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια του workshop θα γίνει και παρουσίαση των δράσεων του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (EKT) και του Enterprise Europe Network-Hellas για την υποστήριξη επιχειρήσεων με εξωστρεφή και καινοτόμο προσανατολισμό.
Για τη συμμετοχή στο workshop απαιτείται να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής εδώ.

Πηγή: 
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
 

Τελευταία νέα