Workshop για τις τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα Hypeledger και WSO2 για επιχειρηματικές εφαρμογές

11/06/2018

Workshop με θέμα “Hypeledger και WSO2: Open Source technologies for next-generation business applications” διοργανώνει την Τετάρτη 20 Ιουνίου ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), σε συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe Network–Hellas και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Ομιλητές στο workshop θα είναι η Marta Piekarska (Director of Ecosystem Development, Hyperledger department, Linux Foundation) και ο Sanjiva Weerawarana (Founder, Chairman και Chief Architect, WSO2 Foundation) και ο χώρος διεξαγωγής του είναι στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Σεράφειου Κέντρου Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων  (Σεράφειο 3ος όροφος).
Το Hyperledger είναι μια συνεργατική προσπάθεια ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε για να προωθήσει τις τεχνολογίες blockchain μεταξύ διαφόρων κλάδων της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων. Πρόκειται για μια παγκόσμια συνεργασία, η οποία φιλοξενείται από το Linux Foundation και στην οποία συμμετέχουν ηγετικά στελέχη στον τομέα της χρηματοδότησης, της τραπεζικής, του Internet of Things (IoT), της αλυσίδας εφοδιασμού, των κατασκευών και της τεχνολογίας.
Στόχος του workshop για το HyperLedger είναι να παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο αυτή η τεχνολογία blockchain επόμενης γενιάς έχει προσαρμοστεί και κλιμακωθεί για επαγγελματικές εφαρμογές. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστούν παραδείγματα χρήσης του HyperLedger και του Ανοιχτού κώδικα σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα, καθώς και οι σχετικές δράσεις του Linux Foundation για τις επιχειρήσεις.
Το WSO2 προσφέρει μια επιχειρηματική πλατφόρμα για την ενσωμάτωση APIs, εφαρμογών ανοιχτού κώδικα και υπηρεσιών ιστού σε όλο το Διαδίκτυο. Ο Ιδρυτής του WSO2, Sanjiva Weerawarana, θα παρουσιάσει τις δράσεις του WSO2 και την νέα γλώσσα προγραμματισμού την Ballerina. Η Ballerina είναι μια γλώσσα προγραμματισμού με δυνατότητα συγγραφής κώδικα μέσω κειμένου και γραφικών, όπου τα διαγράμματα μπορούν να μετατραπούν απευθείας σε κώδικα και προγραμματιστές μπορούν να κάνουν κλικ και να σύρουν τα κομμάτια ενός διαγράμματος μαζί για να περιγράψουν τη λειτουργία του προγράμματος.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του workshop θα γίνει παρουσίαση των δράσεων του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (EKT) και του Enterprise Europe Network για την υποστήριξη επιχειρήσεων με εξωστρεφή και καινοτόμο προσανατολισμό.
Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στην Αγγλική γλώσσα.  Για την συμμετοχή στο workshop απαιτείται να συμπληρώσετε την φόρμα εγγραφής εδώ.

 

Τελευταία νέα