Παρουσίαση του ΕΚΤ στο PatrasIQ 2018 για τις προκλήσεις της συνεργασίας ερευνητικών οργανισμών και επιχειρήσεων

27/04/2018

Για το καίριο θέμα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν ερευνητικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις στη συνεργασία τους θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) στο πλαίσιο της 5ης Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ 2018. H Έκθεση Patras IQ έχει στόχο την ανάδειξη και υποστήριξη της εφαρμογής καινοτόμων  ιδεών για την ανάπτυξη νέων και την βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών που φιλοδοξούν να καταλάβουν μερίδιο στην εθνική και παγκόσμια αγορά. Μέσα από την Έκθεση και τις παράλληλες Εκδηλώσεις παρέχεται στήριξη τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εκδηλώσεων του PatrasIQ 2018 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση την Παρασκευή 27 Απριλίου, στις 18.15, από την κ. Φαίη Ορφανού, υπεύθυνη της Μονάδας Καινοτομίας και Δικτύωσης του ΕΚΤ, με θέμα: «Πρακτικές Προκλήσεις στη Δικτύωση και Συνεργασία Ερευνητικών Ομάδων και Επιχειρήσεων».  Στόχος της παρουσίασης είναι να αναδείξει, με κωδικοποιημένο τρόπο και μέσα από πρακτικά παραδείγματα τα βασικά ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν ερευνητικές ομάδες και επιχειρήσεις στη συνεργασία τους. Δεδομένης της διαφορετικής αποστολής ερευνητικών οργανισμών και επιχειρήσεων και λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές στον τρόπο λειτουργίας και στις κύριες στοχεύσεις, οι προκλήσεις είναι σημαντικές και αυτό έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη. Η εποχή, ωστόσο, απαιτεί οι ερευνητικοί οργανισμοί και οι επιχειρήσεις να διαχειριστούν με αποτελεσματικό τρόπο τις διαφορές αυτές, ώστε να μπορεί συστηματικότερα και πιο αποδοτικά να αξιοποιείται η παραγόμενη ερευνητική γνώση στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.
Κύριος στόχος της Έκθεσης PatrasIQ 2018 είναι η δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσα από μια διαρκή προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη νέων και την βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών που φιλοδοξούν να καταλάβουν μερίδιο στην εθνική και παγκόσμια αγορά.
Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων, workshops και εκθεσιακών περιπτέρων ενώ έμφαση θα δοθεί στις δυνατότητες που θα παρέχονται μελλοντικά από την εφαρμογή της ασύρματης τεχνολογίας πέμπτης γενιάς (5G). Συμμετέχοντες στην Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras lQ είναι ερευνητικοί, εκπαιδευτικοί και άλλοι αναπτυξιακοί φορείς, καθώς και νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις και τεχνοβλαστοί. Επιπροσθέτως, παρέχεται η δυνατότητα της από κοινού συμμετοχής φορέων (ερευνητικά εργαστήρια και νεοφυείς επιχειρήσεις) που συνεργάζονται για την υλοποίηση καινοτόμων προϊόντων η υπηρεσιών με Συνεργατικό Εκθεσιακό Περίπτερο.

Πηγή: 
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
 

Τελευταία νέα