WE GROW: Το νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα υποστήριξης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

28/02/2018

Το νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο ‘WE GROW: Enhancing participation of women in the Horizon 2020 SME Instrument’, που συντονίζει το Δίκτυ ΠΡΑΞΗ και έχει διάρκεια 2 χρόνια (2017-2019), σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει τις πιο καινοτόμες γυναικείες επιχειρήσεις με στόχο την επιτυχημένη χρηματοδότησή τους από τον Ορίζοντα 2020 και συγκεκριμένα από το εργαλείο SME Instrument. To SME Instrument είναι ειδικά σχεδιασμένο για την απευθείας χρηματοδότηση εξαιρετικά καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προσφέρει χρηματοδότηση μέχρι € 2,5 εκατομμύρια και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου έργου (προϊόντος, υπηρεσίας, διαδικασίας). Το SME Instrument είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό χρηματοδοτικό εργαλείο με χαμηλά ποσοστά επιτυχίας, ειδικότερα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες. Για την επιτυχημένη αίτηση στο SME Instrument δεν αρκεί μία καινοτόμος ιδέα, η επαρκής πληροφόρηση και τεχνογνωσία είναι αναγκαίες για το σχεδιασμό και υλοποίηση μίας επιχειρηματικής πρότασης που θα καταφέρει να χρηματοδοτηθεί.

Το WE GROW θα χαρτογραφήσει τις πιο καινοτόμες γυναίκες επιχειρηματίες σε Ελλάδα, Βέλγιο, Σουηδία και Κροατία και θα τους παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες πληροφόρησης και εξατομικευμένης εκπαίδευσης με στόχο την επιτυχημένη υποβολή προτάσεων στο SME Instrument. Ο εντοπισμός των γυναικών επιχειρηματιών θα γίνει μέσω της υποβολής  ερωτηματολογίου σχετικό με την καινοτόμο ιδέα για υλοποίηση. Ο χρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου δεν υπερβαίνει τα 10 λεπτά.

Οι γυναίκες επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν στο WE GROW θα λάβουν τις εξής υπηρεσίες:

Πληροφόρηση και εκπαίδευση στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Βασικές πληροφορίες για το SME Instrument (πλαίσιο, όροι συμμετοχής, συστατικά μίας καλής πρότασης)
  • Επεξήγηση φόρμας υποβολής-προετοιμασία μίας ανταγωνιστικής πρότασης
  • Διαχείριση Διανοητικής Ιδιοκτησίας
  • Ανάπτυξη στρατηγικής εμπορευματοποίησης

Συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με:

  • Προετοιμασία για παρουσίαση σε επενδυτές
  • Χρηματοδοτικά εργαλεία και τακτικές εισόδου στην αγορά
  • Βελτίωση της ικανότητας διαχείρισης καινοτομίας

 

Για παραπάνω πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του WE GROW http://womenentrepreneurs.eu/

Μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο εδώ

Για παραπάνω πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του WE GROW http://womenentrepreneurs.eu/ ή επικοινωνήστε με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και την κα. Κατερίνα Παπαδούλη στο papadouli@praxinetwork.gr και στο 2103607690.

Πηγή: 
Δίκτυο ΠΡΑΞΗ
 

Τελευταία νέα