Προκηρύχθηκαν τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία 2008

30/06/2008

Τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία για το 2008 προκήρυξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας,τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την παραγωγή πλούτου. Στα Βραβεία καλούνται να συμμετάσχουν εθνικές,περιφερειακές ή τοπικές αρχές ή συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από τις χώρες της ΕΕ,την Ισλανδία,τη Νορβηγία και την Τουρκία,που έχουν συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής τους. Θα απονεμηθούν βραβεία στις ακόλουθες πέντε κατηγορίες:

  • Ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας: πρωτοβουλίες που προωθούν το επιχειρηματικό πνεύμα
  • Περιστολή της γραφειοκρατίας: μέτρα απλοποίησης των διοικητικών διαδικασιών για τις επιχειρήσεις,κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ)
  • Ανάπτυξη των επιχειρήσεων: καινοτόμες πολιτικές για την προώθηση των επιχειρήσεων
  • Επένδυση στις δεξιότητες: πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων
  • Κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα: δράσεις που προάγουν την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τις βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές.

Επιπλέον,θα απονεμηθεί το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στη συμμετοχή που θα κριθεί η πιο πρωτότυπη και δημιουργική πρωτοβουλία ενίσχυσης επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη. Στόχος των Ευρωπαϊκών Επιχειρηματικών Βραβείων είναι ο εντοπισμός και η αναγνώριση των επιτυχημένων δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών που έχουν υλοποιηθεί με στόχο την προώθηση των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας,την προβολή και γνωστοποίηση παραδειγμάτων ορθής πολιτικής και πρακτικής για την επιχειρηματικότητα,την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το ρόλο των επιχειρηματιών στην κοινωνία και την ενθάρρυνση και παροχή κινήτρων σε πιθανούς επιχειρηματίες. Υπάρχουν δύο στάδια επιλογής,σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία που θα κριθούν τον Νοέμβριο του 2008,μόνο εάν προκριθούν στο πρώτο στάδιο επιλογής που διεξάγεται σε εθνικό επίπεδο. Οι τελικοί νικητές θα επιλεγούν από μία κριτική επιτροπή υψηλού κύρους,και θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια τελετής που θα διεξαχθεί στην Πράγα,τον Μάιο του 2009,σε συνεργασία με την Προεδρία της Τσεχίας. Οι αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό θα πρέπει να αποσταλούν το αργότερο μέχρι 15/9/2008 στο Υπουργείο Ανάπτυξης,Διεύθυνση Διεθνών Βιομηχανικών Σχέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες για την επιλογή των ελληνικών συμμετοχών,οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το εθνικό σημείο επαφής: Υπουργείο ΑνάπτυξηςΓενική Γραμματεία ΒιομηχανίαςΔιεύθυνση Διεθνών Βιομηχανικών ΣχέσεωνΜεσογείων 117-119,101 92 Αθήνατηλ: 210 6969892,fax: 210 6969738e-mail: patirisi@ypan.gr  Σχετικοί σύνδεσμοι

Πηγή: 
European Enterprise Awards,ΥΠΑΝ
 

Τελευταία νέα