Μία πρωτοποριακή σύμπραξη (VIDEO)

ΕΚΤ και Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB συνεργάστηκαν με τη startup RENVIS για την ανάπτυξη πλατφόρμας αξιολόγησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την υποστήριξη του Enterprise Europe Network.
12/09/2022
 
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και η κοινοπραξία Enterprise Europe Network Hellas παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη νέα οικονομία των δεδομένων.
 
Το πρώτο εξάμηνο του 2022, στο πλαίσιο θεσμικής συνεργασίας, το ΕΚΤ υποστήριξε ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας - HDB: τη δημιουργία πλατφόρμας αξιολόγησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με βάση κριτήρια καινοτομίας.
 
Για την ανάπτυξη της πλατφόρμας η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB διοργάνωσε διαγωνισμό με startup εταιρίες. Νικήτρια ήταν η εταιρία RENVIS
 
Ο σύμβουλος καινοτομίας του ΕΚΤ Νίκος Μανιαδάκης συνεργάστηκε με τη RENVIS για την τεκμηρίωση της μεθοδολογίας και τη βελτιστοποίηση της πιλοτικής εφαρμογής. 
 
Η δοκιμαστική λειτουργία της πλατφόρμας βασίστηκε σε πραγματικά δεδομένα επιχειρήσεων από το μητρώο του ΕΚΤ. 12 επιχειρήσεις ολοκλήρωσαν τις δοκιμές ακολουθώντας τις προδιαγραφές που είχε δώσει η HDB.
 
Επιπλέον, η RENVIS αξιολογήθηκε με το ευρωπαϊκό διαγνωστικό εργαλείο Innovation Health Check που παρέχει το Enterprise Europe Network.
 

Δείτε το video