Ελληνική ομάδα ερευνητών εμπνέεται από τη φύση, λαμβάνει ευρωπαϊκή & ιδιωτική χρηματοδότηση και μετασχηματίζεται σε spin-off!

Μια ιστορία επιτυχίας με σύμμαχο το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Enterprise Europe Network.
31/08/2021

Τι κοινό έχουν τα τζιτζίκια, το λέιζερ και οι οθόνες των κινητών τηλεφώνων; Η απάντηση είναι η Biomimetic! Μία ελληνική νεοσύστατη spin-off εταιρεία του ΙΤΕ, αναπτύσσει τεχνολογίες επεξεργασίας υλικών με λέιζερ, οι οποίες μιμούνται δομές που βρίσκονται στην ίδια τη φύση, ακόμη και στα έντομα, όπως στα φτερά ενός κοινού τζιτζικιού! Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει και κατοχυρώσει η εταιρεία καθιστά το γυαλί αντι-ανακλαστική επιφάνεια.  Η εν λόγω τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης όπως κινητά τηλέφωνα, ρολόγια ή φορητούς υπολογιστές.

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ ως συντονιστής του ελληνικού δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas και μέλος του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου παγκοσμίως δικτύου ολοκληρωμένης παροχής υπηρεσιών και υποστήριξης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), στέκεται πολύτιμος σύμμαχος και συμπαραστάτης των Ελλήνων ερευνητών, αποδεικνύοντας ότι τα εξαιρετικά ερευνητικά αποτελέσματα μπορούν να μετουσιωθούν σε επιχειρηματική πράξη, βοηθώντας στη σύσταση της εταιρείας,  στην κατοχύρωση πατέντας και στην προσέλκυση ιδιωτικής χρηματοδότηση ύψους 900.000 ευρώ για την Biomimetic .

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη μέρα βιντεοσκόπησης (Παρασκευή, 27/8/21) στην Κρήτη, της ιστορίας επιτυχίας της Biomimetic, για λογαριασμό του Enterprise Europe Network με τη συμμετοχή του Δικτύου ΠΡΑΞΗ. Η βιντεοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υποψηφιότητας του Δικτύου ΠΡΑΞΗ για το «2021 Enterprise Europe Network Awards», στην κατηγορία: «Inspiring Client Journey». Η υποψηφιότητα έχει επιλεγεί να είναι στις τρεις επικρατέστερες για όλο το Δίκτυο. Πρωταγωνιστής ο Δρ. Μανόλης Στρατάκης, CEO της Biomimetic και Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ.

 

Δείτε το βίντεο