Workshop του ΕΚΤ για τους Ψηφιακούς Κόμβους Καινοτομίας στο πλαίσιο του ICT Proposers’ Day 2018

03/12/2018

Στο πλαίσιο του ICT Proposers’ Day 2018 που διοργανώνεται στη Βιέννη (Αυστρία), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στον Ορίζοντα 2020 και εταίρος του Ideal‐ist, θα διοργανώσει Workshop για τη δημιουργία βιώσιμων Ψηφιακών Κόμβων Καινοτομίας (Digital Innovation Hubs, DIHs) και τις συνεργασίες τους με άλλα δίκτυα την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου (14:30-16:00, Room 2.17).
Η ανάπτυξη ενός δικτύου Ψηφιακών Κόμβων Καινοτομίας είναι σημαντικός πυλώνας της στρατηγικής για την Ψηφιοποίηση της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας. Πρόκειται για θυρίδες ενιαίας εξυπηρέτησης (one-stop-shops) που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα βελτιώνοντας τις διαδικασίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με ψηφιακές τεχνολογίες. Ως κόμβοι τεχνογνωσίας, παρέχουν πρόσβαση σε προηγμένες τεχνολογίες και σε νέες μεθοδολογίες και υποστηρίζουν τους πελάτες τους στη δοκιμή και στον πειραματισμό με ψηφιακές καινοτομίες. Επιπλέον, χρησιμεύουν και ως μέσα δικτύωσης με άλλους Ψηφιακούς Κόμβους Καινοτομίας ανά την Ευρώπη.
Στόχος του workshop είναι η συζήτηση για το πλαίσιο δημιουργίας βιώσιμων επιχειρηματικών πλάνων για τους Ψηφιακούς Κόμβους Καινοτομίας και των δικτύων τους, μελετώντας τα δομικά στοιχεία ενός τέτοιου πλάνου και τους τρόπους συνεργασίας με δίκτυα Ψηφιακών Κόμβων Καινοτομίας που έχουν ήδη εδραιωθεί, όπως το Enterprise Europe Network ή τα Δίκτυα Εθνικών Σημείων Επαφής για τον Ορίζοντα 2020, το τρέχον ευρωπαϊκό πρόγραμμα πλαίσιο για Έρευνα και Καινοτομία. Το Workshop δεν θα εστιάσει στον ορισμό των Ψηφιακών Κόμβων Καινοτομίας ή στην απόκτηση χρηματοδότησης μέσω Διαρθρωτικών Ταμείων ή ΕΕ.
Το ICT Conference 2018 λαμβάνει χώρα στη Βιέννη στις 4, 5 & 6 Δεκεμβρίου 2018 και αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 5.000 οργανισμούς, επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, φορείς άσκησης πολιτικής και δημόσιους φορείς που ενδιαφέρονται να υποβάλουν προτάσεις σε κάποια από τις αναμενόμενες προκηρύξεις του Ορίζοντα 2020 του κλάδου των ΤΠΕ για το 2019, στους οποίους προσφέρεται η δυνατότητα για διμερείς συναντήσεις δικτύωσης για δυνητικές ερευνητικές και τεχνολογικές συνεργασίες. Στο ICT Conference 2018 θα αναλυθούν οι προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας.
Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/digital-single-market/events/cf/ict2018/register.cfm
Η εγγραφή στις διμερείς συναντήσεις δικτύωσης γίνεται αφού εγγραφείτε αρχικά στο συνέδριο. Κατά την εγγραφή σας, προσκαλείστε να επιλέξετε ως support office το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συνδιοργανωτή των συναντήσεων δικτύωσης. Οι διμερείς συναντήσεις συνδιοργανώνεται από το δίκτυο Ideal-ist,  δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής του Ορίζοντα 2020 στις ΤΠΕ και το Enterprise Europe Network, μέλος των οποίων είναι το ΕΚΤ.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Γιώργο Μέγα (email: megas@ekt.gr, τηλέφωνο: +30-2107273921). Το χρονοδιάγραμμα των διμερών συναντήσεων θα σας αποσταλεί λίγες ημέρες πριν από την εκδήλωση, βάσει του αμοιβαίου ενδιαφέροντος για τις αιτούμενες συναντήσεις από τους επιμέρους φορείς. Χρήσιμες οδηγίες για τη μετακίνηση και διαμονή σας μπορείτε να βρείτε εδώ: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/attend-ict-2018

Πηγή: 
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
 

Latest news