Η δικτύωση επιχειρήσεων και επενδυτών στο επίκεντρο του 2nd Hellenic Innovation Forum 2018

09/07/2018

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή καινοτόμων και νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς και ενδιαφερόμενων επενδυτών ολοκληρώθηκε το 2nd Hellenic Innovation Forum, μια διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στη καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Το HIF 2018 πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Ιουνίου στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, με τιμώμενη χώρα την Ολλανδία. 
 
Η 1η μέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη σε ομιλίες, παραδείγματα και success stories νεοφυών επιχειρήσεων ή παλαιότερων επιχειρήσεων που χρειάστηκε να τροποποιήσουν το επιχειρησιακό τους μοντέλο ώστε να προσαρμοστούν σε πιο απαιτητικά περιβάλλοντα και το έκαναν με επιτυχία. Η 2η μέρα ήταν επικεντρωμένη στη δικτύωση μεταξύ των επιχειρήσεων αλλά και των επενδυτών. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από συνολικά 30 καινοτόμες επιχειρήσεις και ομάδες από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Στο κοινό βρέθηκαν ενδιαφερόμενοι επενδυτές (funds, angel investors, θεσμικοί επενδυτές κ.ά) που είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις αλλά και να συζητήσουν με τις επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος.
 
Τη 2η μέρα του συνεδρίου, το ΕΚΤ διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Επιχειρώντας διεθνώς – Εμπειρίες δυναμικών καινοτόμων επιχειρήσεων», όπου παρουσιάστηκαν ο ρόλος και οι υπηρεσίες του ΕΚΤ προς τις επιχειρήσεις, και συγκεκριμένα οι υπηρεσίες του Enterpise Europe Network- Hellas, συντονιστής του οποίου είναι το ΕΚΤ, η πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», αλλά και δράση του με την παραγωγή των επίσημων δεικτών για την Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε&Α), την Τεχνολογία και την Καινοτομία στην Ελλάδα. Έπειτα, ακολούθησε διαδραστική συζήτηση με έξι δυναμικούς επιχειρηματίες (Robin Schuil- VendoraΆγγελος Σταυράκης- CEO SafeSizeΑλέξανδρος Σεϊμανίδης- Ιδρυτής στη B2B WaveΜαριάννα Βακαλοπούλου- Συνιδρύτρια, LiateRΑλέξανδρος Στρογγυλός- Πρόεδρος & CEO στην Pro- ActinaΑλέξανδρος Σαρασίτης- CEO στην Trygons) με στόχο να αναδειχθούν πραγματικές εμπειρίες ελληνικών καινοτόμων και νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή δράση.
 
Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση του ΕΚΤ συζητήθηκε και η ελληνο-ολλανδική επιχειρηματική συνεργασία, καθώς είχαν προσκληθεί Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ολλανδία αλλά και ένας Ολλανδός επιχειρηματίας με δράση στη χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση, από την συζήτηση αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά η σημασία της προώθηση της καινοτομίας, η οποία αποτελεί μονόδρομο για την οικονομική ευημερία, αλλά και η αξιοποίηση των τεχνολογιών κάθε είδους ώστε να δημιουργούνται καινούρια επιχειρηματικά μοντέλα που επιτρέπουν στην επιχείρηση να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και να δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Tο βίντεο της εκδήλωσης του ΕΚΤ με τις παρουσιάσεις των ομιλητών διατίθεται στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

Πηγή: 
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
 

Latest news