Ευκαιρίες δικτύωσης από το ΕΚΤ σε εκδήλωση του ΟΑΕΔ στη Λάρισα

30/04/2018

Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00 το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης θα συμμετέχει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας με θέμα τις Eυκαιρίες Δικτύωσης και Κινητικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Europe Direct, τον Δήμο Λαρισαίων, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας, τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και το ΚΕΣΥΠ Λάρισας.
Στόχος της ημερίδας, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Παπαναστασίου και Κουμουνδούρου), είναι να γνωρίσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες τα προνόμια της δικτύωσης και της κινητικότητας σε επίπεδο σπουδών, πρακτικής άσκησης, εργασίας, έρευνας, επιχειρηματικής δραστηριότητας, διασύνδεσης κ.ο.κ. Εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης θα βρεθεί στη Λάρισα, ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους για την έως τώρα πορεία και τους στόχους τις πρωτοβουλίας "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας", αλλά και τους τρόπους συμμετοχής τους στην πρωτοβουλία και στην πλατφόρμα www.knowledgebridges.gr. Επίσης, θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες του Enterprise Europe Network Hellas, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού δικτύου που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις, ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία.
Η διοργάνωση απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε πιο στοχευμένες ομάδες όπως το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νέοι επιχειρηματίες, φοιτητές, οι νέοι απόφοιτοι, οι ερευνητές και οι μακροχρόνια άνεργοι. 
 
Πρόγραμμα:
18:00-18:30   Εγγραφές
18:30-18:45   Χαιρετισμός Διοικήτριας ΟΑΕΔ, Καραμεσίνη Μαρία
18:45-19:00  "Ο ΟΑΕΔ στηρίζει την απασχόληση, Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης του ΟΑΕΔ" ,    Τσιούρβα Όλγα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Περ/κής Δ/νσης ΟΑΕΔ Θεσσαλίας
19:00-19:30  "Ευκαιρίες δικτύωσης στην Ελλάδα και στον κόσμο: Γεφυρες Γνώσης & Συνεργασίας και Enterprise Europe Network ", Μαραγκός Δημήτρης, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Συντονιστής Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας»
19:30-19:45  "Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Erasmus+", Θεοδοσία Βασιλάκη, Πανεπιστήμιο ΘεσσαλίαςΓραφείο Διεθνών Σχέσεων
19:45-20:00  "Κινητικότητα Νέων Επιχειρηματιών", Βασιλειάδης Αναστάσιος, Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας
20:00-20:30   Πάνελ με εμπειρίες κινητικότητας και δικτύωσης
20:30- 21:00  Συζήτηση

Πηγή: 
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
 

Latest news