Επιχειρηματικές Συναντήσεις στο πλαίσιο του συνεδρίου Blue Invest in the Mediterranean 2019

10/12/2018

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, προσκαλεί όλους τους φορείς του τομέα της γαλάζιας ανάπτυξης (ναυτιλίας, ιχθυοκαλλιέργεια, παράκτιος τουρισμός, θαλάσσια βιοτεχνολογία, θαλάσσια ενέργεια, εξόρυξης στο θαλάσσιο περιβάλλον) σε forum επιχειρηματικών συναντήσεων που διοργανώνεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο Εnterprise Europe Network στις 24 Ιανουαρίου 2019 στο πλαίσιο του συνεδρίου Blue Invest in the Mediterranean 2019 στη Μάλτα.
Η εκδήλωση διμερών συναντήσεων θα φέρει σε επαφή τις καινοτόμες επιχειρήσεις και οργανισμούς με την οικονομική κοινότητα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας της λεκάνης της Μεσογείου.
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) εκτιμά ότι η παγκόσμια ναυτιλιακή οικονομία θα αυξηθεί κατά το διπλάσιο του ρυθμού της επικρατούσας οικονομίας μέχρι το 2030. Με αυτά τα δεδομένα, η γαλάζια οικονομία είναι σε θέση να δημιουργήσει τις βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης στις χώρες της Μεσογείου. Πώς μπορούμε να αξιολογήσουμε τη δυναμική που διαθέτει η γαλάζια οικονομία; Πώς η τεχνολογία, η καινοτομία και η δημιουργικότητα μπορούν να συνδυαστούν με τα χρηματοοικονομικα δίνοντας ώθηση στο κλάδο, αλλά και στην εκάστοτε επιχείρηση; Οι απαντήσεις αναμένονται να δοθούν στο Συνέδριο Blue Invest in the Mediterranean 2019.
Το συνέδριο περιλαμβάνει:

  • έναν συναρπαστικό διαγωνισμό pitching για καινοτόμους μπροστά σε μια ομάδα κορυφαίων επενδυτών    
  • εμπνευσμένoυς ομιλητές που θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους   
  • εξατομικευμένες και προκαθορισμένες διμερείς συναντήσεις για επενδύσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης
  • δικτύωση μεταξύ δυνητικών πελατών, επενδυτών, καινοτόμων, παρόχων υπηρεσιών στήριξης και υπεύθυνων χάραξης πολιτικής.

Η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες φορείς να πάρουν μέρος σε προκαθορισμένες διμερείς συναντήσεις, να παρουσιάσουν το έργο τους, να συνδεθούν με επενδυτές και να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές επαφές, να βρουν συνεργάτες έτοιμους να μετατρέψουν το έργο τους σε μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία, να λάβουν πληροφορίες και συμβουλές.
Οι συμμετέχοντες επενδυτές, από την πλευρά τους, θα έχουν την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι που θα έρθουν σε επαφή με πολλά υποσχόμενες νεοϊδρυόμενες εταιρίες ή scale-ups, να έρθουν σε επαφή με την καινοτομία του αύριο και να μοιραστούν την εμπειρία τους.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε πρωτοπόρους με έργα που μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στη Μεσόγειο και να εκμεταλλευτούν το οικονομικό της δυναμικό, σε πρωτοπόρους της γαλάζιας οικονομίας, σε επιχειρήσεις, ΜμΕ, νεοσύστατες επιχειρήσεις και scale-ups, σε επιταχυντές επιχειρήσεων, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμοί που επενδύουν ή επιθυμούν να επενδύσουν στη γαλάζια οικονομία και σε clusters.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής online (https://blue-invest-mediterranean.b2match.io/signup) και να υποβάλουν ένα προφίλ (ζήτηση ή προσφορά επιχειρηματικών προτάσεων, τεχνολογικών προϊόντων ή συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα) έως τις 15 Ιανουαρίου 2019.  Η εγγραφή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.
Τα προφίλ θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Κάθε συμμετέχων θα λάβει το προσωπικό του πρόγραμμα συναντήσεων πριν τη διοργάνωση. Οι συναντήσεις, διάρκειας 20 λεπτών η κάθε μία, θα διεξαχθούν στο Ξενοδοχείο Westin Dragonara Resort στη Μάλτα τη Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την εκδήλωση απευθυνθείτε στη Χριστίνα Πασκουάλ (email: cpascual@ekt.gr, τηλέφωνο: 210 7273920).

Πηγή: 
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
 

Latest news