Το ΕΚΤ συμμετέχει στο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible 2018

22/10/2018

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Δικτύωση και Επιχειρηματικότητα", στο πλαίσιο του Φεστιβάλ GRBossible 2018 (1-2 Δεκεμβρίου 2018, Αθήνα, Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναϊς), εστιάζοντας στη πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» και στο δίκτυο Enterprise Europe Network – Hellas, του οποίου το ΕΚΤ είναι συντονιστής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στην Αίθουσα «Silk Room A».
 
Στην εκδήλωση αυτή θα προσεγγιστούν κρίσιμα θέματα, όπως οι δυνατότητες ανάπτυξης στενότερων συνεργασιών μεταξύ των Ελλήνων, εντός και εκτός της χώρας, οι τρόποι για να λειτουργήσουν παραδειγματικά οι περιπτώσεις καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων για τη νέα επιχειρηματική πραγματικότητα της Ελλάδας, οι διαστάσεις του brain drain που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της ανάπτυξης, της οικονομίας και της κοινωνίας.
Το Φεστιβάλ GRBossible, διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά από ελληνικό δικτυακό τόπο skywalker.gr, και υποστηρίζεται και από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Παράλληλα, εκπρόσωποι της επιχειρησιακής ομάδας "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" αλλά και του Enterprise Europe Network-Hellas, θα παρευρίσκονται καθ’ όλο το διήμερο στο Φεστιβάλ, με σκοπό να ενημερώνουν το κοινό και τους ενδιαφερόμενους για τις δράσεις του ΕΚΤ.
Η 3η συνάντηση του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος θα πραγματοποιηθεί σε ενιαίο φυσικό χώρο, με στόχο την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων και την πρόσβαση σε πληροφορίες, πόρους και υπηρεσίες υποστήριξης της επιχειρηματικής ιδέας.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η διερεύνηση των αναγκών και των δυνατοτήτων, των ευκαιριών και των αποφάσεων που αφορούν τη γέννηση της επιχειρηματικής ιδέας, την υποστήριξη και την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην πληροφόρηση, τη δικτύωση και τη φυσική αλληλεπίδραση όλων των ενδιαφερομένων για το επιχειρηματικό οικοσύστημα.
Απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες, σε όσους ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του επιχειρείν, καθώς και σε όλο το επιχειρηματικό οικοσύστημα, που μέσα από την τεχνογνωσία του υποστηρίζει και αξιοποιεί την ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχουν workshops, ομιλίες, personal business mentoring & coaching, booths με εκπρόσωπους από startups και πολλές άλλες εκδηλώσεις.
Η δυνατότητα συμμετοχής στο Φεστιβάλ και στην ειδική εκδήλωση του ΕΚΤ είναι δωρεάν. Για την είσοδο στο Φεστιβάλ απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής που δίνεται στον δικτυακό τόπο του Skywalker.gr, ενώ για την ειδική εκδήλωση του ΕΚΤ θα ανακοινωθεί σύντομα η αντίστοιχη φόρμα προεγγραφής. 

Πηγή: 
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
 

Latest news