Διεθνής εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Θάλασσας 2015 στον Πειραιά

08/04/2015

Διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στους τομείς της Ναυτιλίας και της Γαλάζιας Ανάπτυξης διοργανώνει το Enterprise Europe Network στο Μέγαρο Μουσικής στις 28 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο του Συνεδρίου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας 2015 που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Μαΐου στον Πειραιά. Τo Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ υποστηρίζουν τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στην εκδήλωση.
 
Η εκδήλωση στοχεύει στην προώθηση των επιχειρηματικών συνεργασιών και θα δώσει τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν διμερείς προκαθορισμένες συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, με βάση τη ζήτηση και την προσφορά τεχνολογίας (προϊόντα & τεχνογνωσία) και τις επιχειρηματικές προτάσεις συνεργασίας.
 
Τα θεματικά πεδία που καλύπτονται στις επιχειρηματικές συναντήσεις (European Maritime Day 2015 - Matchmaking Event) είναι Θαλάσσια Πολιτική, Παράκτιες περιοχές και λιμάνια, Θαλάσσιο περιβάλλον και προστατευόμενες περιοχές, Θαλάσσιες και Ναυπηγικές τεχνολογίες και Εξοπλισμός, Θαλάσσιες Υπηρεσίες, Μεταφορές και Ναυτιλία, Θαλάσσια και Λιμενική Ασφάλεια για τον τομέα της Θαλάσσιας Βιομηχανίας, ενώ για τον τομέα της Γαλάζιας Ανάπτυξης τα σχετικά πεδία αφορούν σε Υδατοκαλλιέργειες, Παράκτιο Τουρισμό, Θαλάσσια Βιοτεχνολογία, Ωκεάνια Ενέργεια, Υποθαλάσσια εξόρυξη και Θαλάσσια Έρευνα, Ανάπτυξη και Καινοτομία.
 
Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στις επιχειρηματικές συναντήσεις καλούνται να εγγραφούν και να υποβάλλουν το επιχειρηματικό προφίλ τους στη σχετική ιστοσελίδα έως τις 20 Μαΐου. Τα προφίλ θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο διαθέσιμο στον δικτυακό τόπο της εκδήλωσης και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση των συναντήσεων. Οι αιτήσεις για τη διοργάνωση συναντήσεων θα υποβάλλονται 03-20 Μαΐου. Κάθε συμμετέχων θα λάβει το προσωπικό του πρόγραμμα συναντήσεων πριν τη διοργάνωση.
 
Η εγγραφή και συμμετοχή στις επιχειρηματικές συναντήσεις είναι δωρεάν. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εγγραφούν προηγουμένως και στο Συνέδριο European Maritime Day 2015, στο πλαίσιο του οποίου θα λάβει χώρα και η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων. Η εγγραφή στο Συνέδριο είναι δωρεάν. 
 
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Μάιο στην Ευρώπη, φιλοξενώντας εκπροσώπους από τη συνεχώς αναπτυσσόμενη και ενεργή κοινότητα της Θαλάσσιας Βιομηχανίας και Γαλάζιας Ανάπτυξης, καθώς και υπέυθυνους χάραξης πολιτικής, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, καλές πρακτικές και να εξετάσουν τις ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη.
 
Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας 2015 διοργανώνεται στον Πειραιά και θα εστιάσει στον ρόλο των λιμανιών και των παράκτιων περιοχών στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητάς τους και τη Γαλάζια Ανάπτυξη γενικότερα, ενώ το Συνέδριο θα περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις και συναντήσεις εργασίας από εξέχουσες προσωπικότητες του διεθνούς πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου σχετικά με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των σχετικών περιοχών. Εκτός από το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας θα περιλαμβάνει και δημόσιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Πειραιά στις 30-31 Μαΐου, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής και να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και σημαντικά βιομηχανικά μνημεία της περιοχής.

Πηγή: 
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
 

Latest news