Ξεκλειδώνοντας το μέλλον: Το βιομηχανικό οικοσύστημα της ΕΕ στον δρόμο προς την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση

Οι EU Industry Days 2022 έχουν στο επίκεντρο τον διάλογο για τις προκλήσεις του κλάδου της βιομηχανίας εντάσσοντας στη συζήτηση και τους επιχειρηματίες της νέας γενιάς.
19/01/2022

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Βιομηχανίας EU Industry Days είναι η εμβληματική ετήσια εκδήλωση της ΕΕ που αναδεικνύει τους πρωτοπόρους του τομέα της βιομηχανίας και έχει στο επίκεντρο τον διάλογο για τη βιομηχανική πολιτική και την ανταλλαγή γνώσης για την ευρωπαϊκή βιομηχανία.

Είναι η κύρια πλατφόρμα για τη συζήτηση των προκλήσεων του κλάδου και την από κοινού διαμόρφωση ευκαιριών και πολιτικών απαντήσεων σε έναν περιεκτικό διάλογο με ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων.

Η φετινή εκδήλωση, που πραγματοποιείται σε υβριδική μορφή στις Βρυξέλλες από τις 8 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2022, αναμένεται να ενισχύσει τον διάλογο μεταξύ των βιομηχανικών οικοσυστημάτων σχετικά με την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, με σκοπό την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης συζητήσεις για τους τρόπους με τους οποίους η νέα γενιά είναι σε θέση να διαμορφώσει το μέλλον της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, σε συνδυασμό με την πρόταση της Επιτροπής να ανακηρυχθεί το 2022 Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας.

Οι νέοι αποτελούν το μέλλον της βιομηχανίας της ΕΕ, αλλά είναι και αποδέκτες των αποφάσεων των σημερινών ηγετών του κλάδου. Οι αποφάσεις αυτές, τους επηρεάζουν ως καταναλωτές, εργαζόμενους και επιχειρηματίες. Έχοντας αυτό κατά νου, η ενότητα Special Youth Programme, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου (17:50-19:40), θα αναδείξει μερικά από τα πιο επείγοντα ζητήματα που απασχολούν τους νέους Ευρωπαίους σήμερα: κοινωνική ισότητα, ανεργία και αβεβαιότητα στην εργασία, αλλά και την επιτακτική ανάγκη για βιώσιμα και κοινωνικά υπεύθυνα επιχειρηματικά μοντέλα.

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή για να παρακολουθήσετε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Βιομηχανίας διαδικτυακά εδώ.

 

Πηγή: 
Ευρωπαϊκή Επιτροπή