Διαδικτυακή εκδήλωση για τους συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό #GreeceVsVirus

Μέχρι τις 03/06 οι εγγραφές για τους ενδιαφερόμενους
02/06/2020

Διαδικτυακή εκδήλωση γνωριμίας και δικτύωσης για τους συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό #GreeceVsVirus, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 από το ΝΒG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το  Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), το Κέντρο ACEIn του ΟΠΑ, το κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, το Ίδρυμα Ωνάση και τη Βayer Hellas, υπό την  αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.    

Στην εκδήλωση μπορούν να λάβουν μέρος όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ωριμότητας, από πολύ αρχικό έως και επενδύσεις σποράς (seed). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ως συνέχεια της εκδήλωσης επιλεγμένες ομάδες θα κληθούν να συμμετάσχουν σε bootcamp.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

16:30-16:45 Καλωσόρισμα από διοργανωτές

16:45-18:15 Σύντομη 3’ παρουσίαση προτάσεων ομάδων, από μέλη των ομάδων και ανοικτή συζήτηση-mentoring

18:15-19:00 Παρουσίαση προγραμμάτων φορέων

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 03/06, στις 24:00 με την αποστολή email με τίτλο RE: #GreeceVsVirus Πρόσκληση σε εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσης και καθοδήγησης, στο nbgseeds@nbg.gr και αναφέροντας τον τίτλο της εταιρείας ή φορέα και τα ονόματα της ομάδας που θα παρευρεθούν.

Το GreeceVsVirus - Πρωτοβουλίες Ψηφιακής Καινοτομίας ενάντια στον Κορονοϊό είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής  Διακυβέρνησης, με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων και την ταχεία υλοποίηση ώριμων ψηφιακών λύσεων που θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Πρόκειται για μια ανοικτή πρόσκληση συστράτευσης στα καινοτόμα μυαλά της ελληνικής κοινωνίας για να συνδράμουν, αξιοποιώντας τα ψηφιακά εργαλεία, προκειμένου να υποστηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. To #GreeceVsVirus αποτέλεσε την εθνική συμμετοχή στον Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής #EUvsVirus ο οποίος υλοποιήθηκε στις 24-26 Απριλίου.

Στην «ομπρέλα» GreeceVsVirus εντάσσονται οι πρωτοβουλίες:

  • Διαγωνισμός Ανάδειξης Καινοτόμων Ιδεών- #COVIDhackGR, που είχε ως στόχο να αναδείξει νέες ιδέες και προτάσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.
  • Δράση Άμεσης Εφαρμογής Ώριμων Ψηφιακών Λύσεων, με στόχο να επιταχύνει την υλοποίηση ώριμων καινοτόμων ψηφιακών λύσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το ΕΚΤ υποστηρίζει ενεργά τις δράσεις αυτές στο πλαίσιο του ρόλου του ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020, ως συντονιστής στην κοινοπραξία Enterprise Europe Network - Hellas, τον ελληνικό κόμβο του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο, και ως ο ελληνικός κόμβος του ΕΙΤ Health, της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας για την καινοτομία στον τομέα της υγείας.

Λέξεις Κλειδιά: