Διαγωνισμός ανάδειξης καινοτόμων προτάσεων #HackCoronaGreece

Το #HackCoronaGreece hackathon έχει στόχο την εξεύρεση έξυπνων και άμεσα εφαρμόσιμων λύσεων αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στην Ελλάδα.
10/04/2020

Το HackCoronaGreece, το οποίο πραγματοποιείται εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακά από τις 7 έως τις 13 Απριλίου, είναι ένας διαγωνισμός που έχει στόχο να συγκεντρώσει και να επιταχύνει την εφαρμογή νέων προτάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 σε τομείς όπως η υγεία, η δημόσια διοίκηση, η ανάλυση δεδομένων κ.α.

Επιστήμονες δεδομένων, προγραμματιστές, διαχειριστές έργων, σχεδιαστές, εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ψυχολόγοι καλούνται σε αυτόν τον διαφορετικό μαραθώνιο, προκειμένου να βρεθούν πρωτότυπες ψηφιακές λύσεις που θα συμβάλουν στην επίλυση της κρίσης που προήλθε από τον COVID-19.

Οι προτάσεις που θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και θα παρέχουν άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις στις υφιστάμενες προκλήσεις, θα αξιολογηθούν και θα βραβευθούν από μια επιτροπή αναγνωρισμένων εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενη μεταξύ άλλων, από επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Το #HackCoronaGreece hackathon υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και από ερευνητικά/ακαδημαϊκά ιδρύματα και σημαντικούς φορείς στους τομείς δημόσιας υγείας και τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).

Ο διαγωνισμός σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τις εταιρείες Dataconomy και Data Natives με την υποστήριξη του eHealthForum και της ΕΕΛΛΑΚ.

Ο κώδικας των εφαρμογών του HackCorona θα είναι ελεύθερα διαθέσιμος στο github με άδεια European Union Public Licence (EUPL), ενώ ο μαραθώνιος διοργανώνεται με την τεχνική εποπτεία του ΕΔΥΤΕ, στο πλαίσιο του gov.gr.

Οι προκλήσεις είναι κατεξοχήν δομημένες για να βρεθούν λύσεις στις προκλήσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι ομάδες που θα σχηματιστούν θα δώσουν λύσεις στις παρακάτω προκλήσεις:

  1.  Διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού, ζήτησης υλικών και χωρητικότητας των νοσοκομείων σε πραγματικό χρόνο: λύσεις ανοιχτού λογισμικού για κλίνες, υλικά και συσκευές που σχετίζονται με τον COVID-19, και εφοδιαστική αλυσίδα των διαγνωστικών τεστ για COVID-19.
  2.  Υποστήριξη τηλεφωνικών κέντρων/γραμμής επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο: chatbot καιαυτοματοποιημένα μηνύματα / τηλεφωνήματα σε ασθενείς σχετικά με αποτελέσματα των τεστ,

    απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις και σχετικά με προγράμματα υποβοήθησης της εργασίας από απόσταση και άλλα ζητήματα για την εργασία από το σπίτι.
  3.  Λύσεις τηλεϊατρικής κατά την επιδημία του COVID-19: ψηφιακές λύσεις τηλεϊατρικής που επιτρέπουν στους γιατρούς να προσφέρουν απομακρυσμένη φροντίδα στους ασθενείς.
  4.  Ανάλυση δεδομένων: εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, χαρτογράφηση, έλεγχο συμπτωμάτων, πρόβλεψη της εξέλιξης της πανδημίας COVID-19.
  5.  Ανοιχτές λύσεις για την παραγωγή υλικών: γρήγορες και εύκολες λύσεις για την παραγωγή υλικών που θα χρησιμεύσουν για την κάλυψη αναγκών των νοσοκομείων και άλλων μονάδων υγείας.

Η δήλωση συμμετοχής για Μέντορες και Συμμετέχοντες στο hackathon είναι έως τις 10 Απριλίου, 4 μ.μ.. 

Μπορείτε να παρακολουθήστε ζωντανά τον μαραθώνιο #HackCoronaGreece πατώντας εδώ.

Λέξεις Κλειδιά: